Kötelező hozzátartózónak tanúvallomást tennie ellenem?
Amúgy a párod az, hogy párod? Csak úgy együtt vagytok „vadasan”, vagy férj-feleség, vagy legalább bejegyzett élettársi kapcsolatban vagytok? Nem mindegy. Mert ha csak úgy „vadasan” vagytok az nem hozzátartozó. A Ptk szerint ti nem vagytok hozzátartozók. A házastársak és a bejegyzett élettársak számítanak hozzátartozónak (meg még más is, de az itt nem számít, mert gondolom ti pár vagytok, nem gyerek-szülő)
A szabálysértési eljárás során amúgy elve azt kell vizsgálni, hogy a tanú és az eljárás alá vont személy milyen viszonyba van. Szóval ezt kötelesek vizsgálni.
Nincs semmi különösebb módja annak, hogy megtagadd a tanúvallomást. Annyit mondasz ha kérdeznek, hogy „A élni szeretnék szabálysértési törvény adta jogommal és, nem teszek vallomást.” Jó napot! Ennyi. (max mondod, hogy 2012es szabálysértési törvény 60§)
Sorry!
Fordítva, a párod (már ha jogilg is hozzátartozók vagytok) mondja azt, hogy nem akar vallomást tenni. Félre olvastam, azt hittem te vagy a tanu. Remélem a többi vili?
Ok...hivatalosan nem élettársam , de egy lakcímen vagyunk bejelentve .
Igen én vagyok az ő tanuja . :(
ja, bocs kiegészítették egy felettébb releváns ponttal
Igen,kellett.De nagyon piti kérdések voltak,és előre láttam a kérdéseket is .
Pl.:-van e internetem,kinek a nevén van, stb
(ez egy szabálysértési ügy volt 4ezerftos,ami megtérült már rég)
10 perc alatt végeztem,a párom is gyorsan .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!