Lenne értelme feljelentést tenni ebben az esetben?
Elnézést kérek előre is, ez hosszú lesz.
A lényeg az, hogy ingatlanoson keresztül akartunk lakást bérelni. A szerződés aláírása után odaadtuk az ingatlanosnak a kauciót, papírt is kaptunk arról, hogy mekkora összeget adtunk neki, milyen jogcímen, le volt írva a lakás címe is stb. Ezt a pénzt odaadta a tulajnak.
Végül kiderült, hogy átvert, nincs tulaj, egy másik ember személyazonosságával élt vissza az ingatlanos, az ő nevében küldözgetett e-maileket, stb. Az is kiderült, hogy a papírokon szereplő lakás címe nem egyezik meg a lakás valódi címével (két utca találkozásánál, utcasarkon van a háztömb, ahol a lakás van, elhittük neki, hogy az egyik utcához tartozik a tömb, mikor a másikhoz tartozik, hülyék voltunk). Az ingatlanos lelépett, a pénzt nem adta vissza, nem válaszol semmilyen megkeresésre. Közben kiderült, hogy egy másik párt is átvert, sőt, akinek a nevével visszaélt, feljelentést tett a rendőrségen. Ezzel az üggyel nem tudom mi a helyzet, minket tanúként hallgatott ki a rendőrség, de információt nem adnak arról, hogy áll az ügy.
A kérdésem az, hogy lenne értelme feljelentést tenni a rendőrségen? Megvan a papír, amit aláírt, hogy pénzt adtunk neki, de rossz cím szerepel rajta. Gondolom emiatt veszett fejsze nyele(mindenre gondolt úgy tűnik). Amúgy a lakást, amit mutatott nekünk, ő is bérelte (a párom odament szaglászni, a szomszédoktól informálódott, ők mondták, hogy már sokakat átvert). Az ingatlanost is ki akarták hallgatni a rendőrök, de ismeretlen helyre távozott(külföldre), nem találták meg. Most viszont olyan fülest kaptunk, hogy visszatért az országba.
Elnézést, hogy ilyen zavarosan írok, de nagyon ideges vagyok.
Kedves kérdező!
Szerintem mindenféleképpen érdemes lenne feljelentést tenni, az ingatlanos magatartásával biztosan büntetendő cselekményt valósított meg.
Az, hogy rossz a cím szerintem nem gond, a rendőrség majd a nyomozás során tisztázza, hogy kinek milyen szerepe van, ki mit követett el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!