Előre utalás után nem küldték az árut. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Egy hirdetéses oldalon kinéztem egy terméket(használt) az eladóval e-mailoztam,minden ok,előre utalva küldi postán.Ez volt feb.14-én,azóta semmi,még csak válasz sem e-mailra.Számlaszáma van csak meg e-mail amiről egyeztettünk adás-vételt.12.000 Ft-os dologról lenne szó,érdemes belevágni egy feljelentésbe?2013. febr. 9. 10:35
21/25 anonim válasza:
Amint látom te se szoktál szabályzatot olvasni Minden ilyen oldalon fent van hogy SOHA NE UTALJ ELÖRE! Az oldal soha nem vállal felelöséget az elöre utalásért. Feljelentheted, de bizonyitanod is kell hogy nem kaptál semmit.mit csinálsz ha ö azt mondja hogy elküldte? Nem köteles ajánlotan küldeni,ha netán biróságra is kerül az ügy 50% az esélyed hogy vissza kapod a pénzed,többet vesztel mint nyersz.Mivel ha te vagy a feljelentö,és nem nyered meg a pert neked kell álni a per költséget. ami nem 10-20 ezer forint. Nem beszélve arról hogy te önszántadból utaltál nem kényszeritetek,bizonyitanod kell hogy nem kaptál semmit,és hogy azért utaltad mert venni akartál valamit nem pedig ugymond baráti sziveségböl.Én egyszer már végig csináltam,a biróságon közölték hogy ha nem tudom bizonyitani hogy nem kaptam meg ugy sajnos nem tudnak mit tenni..de ez egy hosszú téme lenne.Honapokig rohangáltam a rendörségre,biróságra, majd végül nekem kellet több mint 200.ezer per költséget kifizetnem,és azt a pénzt amit elöre el utaltam nem kaptam vissza,a mai napig.Azóta nem vásárolok csak olyan oldalrol ahol utánvétel lehet fizetni.
22/25 A kérdező kommentje:
Az ügy nincs lezárva,ma behívtak a rendőrségre.Úgy néz ki,hogy emberemnek több ügye is adódik hasonló csalásokból kifolyólag.Egyenlőre folyik a nyomozás az e-mail cím és a számlaszám alapján,hogy behatározzák a helyzetét.
2013. márc. 26. 18:21
23/25 anonim válasza:
Úgy látom alakul a helyzet. az a lényeg hogy ha lassan is de haladnak a dolgok a jó irányba.
24/25 A kérdező kommentje:
Az ügy ma lezárúlt a rendőrség részéről.Átadták az ügyészségnek az eddíg gyüjtött iratokat.Emberemnek több hasonló cselekedete is van,többen is tettek feljelentést ellene.
Folyt.köv.
2013. jún. 24. 10:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!