Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Fehívtak ma a rendőrségtől,...

Fehívtak ma a rendőrségtől, hogy a feljelentésem miatt menjek be tanuvallomást tenni. Ám én nem tettem semmilyen feljelentést. Ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés

2013. jan. 23. 18:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A munkám miatt hívtak már be pár a rendőrségre tanúnak nem is egyszer, de még sosem telefonon, mindig ajánlott levelet küldtek, pedig tíz percre van a munkahely a rendőrségtől, és a sok tanúskodás miatt,már mindenkit személyesen ismernek .
2013. jan. 24. 06:52
 12/19 anonim ***** válasza:

Ha már ennyire nagyon tudtok okoskodni, akkor a következő büntetőeljárási törvény értelmezést ajánlom a figyelmetekbe, csakhogy megnyugodjatok, hogy telefonon is lehet idézni. Egyébként az utolsónak üzenem, hogy nem attól függ az idézés módja, hogy hol laksz, vagy hogy hol tudnak legkönnyebben elérni, hanem attól, hogy az ügy előadója hogyan dönt. Mivel telefonon sokkal gyorsabb, ezért időhiányban ez célszerűbb, hogy ne kelljen feleslegesen várni napokat arra, hogy egyáltalán át lett-e véve az idézés.

"Akit büntetőeljárásban tanúként megidéznek, az köteles az idézésben foglalt helyen és időpontban megjelenni, és vallomást tenni, hacsak a vallomástételnek akadálya nincs. Az írásbeli idézésnek a következőket kell tartalmaznia: eljáró szerv megnevezése, ügyszám, előadó neve, esetleg telefonszáma, “Idézés tanú részére”, a megidézett neve, lakóhelye, az idézésen hol és mikor kell megjelenni, a kihallgatás várható időtartama, dátum pecsét, idéző aláírása, valamint a figyelmeztetések. Természetesen nem minden esetben írásban küldik ki az idézést a tanúnak, ma már elmondható, hogy a nyomozóhatóság, amennyiben van a tanúnak telefonszáma, akkor a tanúval telefonon egyeztetve idézi szóban, telefonon keresztül, hiszen sokkal gyorsabb. Ebben az esetben nagyon fontos mindkét (mind a tanú, mind a nyomozóhatóság) részéről a megbeszélt időpont, hely gondosan kerüljön feljegyzésre. A tanú, ha nem értette az előadó nevét, akkor inkább kérdezze meg még egyszer, a későbbi félreértések végett."

2013. jan. 24. 17:06
 13/19 anonim ***** válasza:
57%

ez így van, de azt nem tetted hozzá, hogy azért is kedvelik a telefonos idézést, mert ÍGY NINCS IDEJE a tanúnak se felkészülni se ügyvédet szerezni, na meg legfőképpen bármikor letaghadható!

nos, ezek a legfőbb okok 99%-ban, amikor nem biztosak a dolgukban, és nem szeretnének nyomot hagyni maguk után

2013. jan. 24. 18:04
 14/19 anonim ***** válasza:

Kedves 12.Nem tudom számodra az miért okoskodás,mert leírtam a SAJÁT tapasztalatomat. Szerintem senkit nem bántottam, és senkit nem oktattam ki,nem tudom miért kell ilyen hangnemben írni?

11.voltam

2013. jan. 24. 18:34
 15/19 anonim ***** válasza:

mert sok az idióta ...

na egyébként, kedves kérdező, lecsuktak?

2013. jan. 25. 17:50
 16/19 anonim ***** válasza:

13!

Nem, ez egyáltalán nem igaz, hogy nincs ideje felkészülni. A telefonos idézésnek épp az a lényege, hogy meg tudják beszélni, hogy mikor jó a tanúnak és mikor jó az előadónak. A tanú meg nyugodtan mondhatja, hogy majd jövő héten megy be, mert szeretne jogi képviselőt megbízni. Ha írásbeli idézést küldök, akkor megjelölök egy időpontot, azt vagy jó neki, vagy nem. Letagadni meg le lehet, mint ahogy az írásbeli idézés átvételét is meg lehet tagadni. Mindkettőt a hajára kenheti az előadó.

2013. jan. 27. 13:07
 17/19 anonim ***** válasza:

hogyne ...

csak amikor bizonyos üghyeket úgy akarnak intézni h ne legyen nyoma, akkor előszeretettel alkalmazzák ezt a módszert.

aztán tudnék én még mesélni, hogy mennyire van ideje felkészülni: egyik ismerősömet éjfél körül zargatták fel telefonon, azt se tudta mi van, és közölte a rendőr, hogy vagy most azonnal bemegy vagy elővezetteti, és kiderült csak egy szimpla tanú volt valami piti ügyben, csak éppen a drága előadónak éjjel jutott eszébe hogy neki akkor van ideje erre.

ismerősöm még azt mondta neki hogy de már elnézést, ő már ivott, és akkor hogy üljön autóba? erre azt a választ kapta, hogy őt nem érdekli, ahogy akar, de mindenképp most azonnal menjen be (a nagy semmiért amúgy), és hát így ittasan bevezetett ... nos egy adalék.

de ez csak egy piti hülyeség, a nagyon kemény ügyekben és főleg amikor nem biztosak a dolgukban, akkor szeretnek úgy eljárni, hogy ne legyen bizonyíték, alkalomadtán még azt is letagadják, hogy bent járt volna az illető. tudok konkrétan ilyenről is! ment másnap ügyvéddel, azok meg simán letagadták, hogy életében nem látták (de pont azok, akik amúgy kihallgatták!!) na erről ennyit.

2013. jan. 27. 13:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Az érdekes, mert a kapus minden érkezőt rögzít, aki érkezik... De ha az ismerősöd ezt mondta, biztos így is volt... Az meg, hogy "piti" ügyben éjjel telefonálnak, hogy beidézzék, ha nem haragszol, számomra hihetetlen...
2013. jan. 27. 15:28
 19/19 anonim ***** válasza:
Másrészről, a kihallgatásról jegyzőkönyvet kell felvenni, tehát aligha tagadhatják le, hogy bent volt. Ha meg nem vettek fel jegyzőkönyvet, akkor feleslegesen dolgoztak.. Nem értem én ezt... :D
2013. jan. 27. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!