Személyes adatok alapján, hozzáfér a körzeti megbízott olyan adatbázishoz, amiben lekérdezhető egy adott illető "bűnös" múltja?
Régi és folyamatban levő ügek, büntetett előéletűek és bűntettesek nilvántartása.
Elég jóban vagyok a heli körzeti megbízottal és az egyik új alkalmazottam elég gyanús, nem bízok benne. Nem akarok így előállni a rendőrnek ezzel, konkrétan nem tudok bizonyítani semmit egyelőre, de szerintem meglop engem.
Nyugodtabb lennék, ha ezeket megnézné nekem valaki...
A te kérésedre nem teheti meg, még ha jóban is vagy vele!
Ha kiderül, mindketten büntethetők lesztek!
Nem tudok, mivel ezt a Rendőrség/BM belső szabályai tartalmazzák, -ami nem nyilvános!
"...nem tudok bizonyítani semmit egyelőre, de szerintem meglop engem."
Ha alapos a gyanúd, tehetsz be/feljelentést.
Ha van ismerősöd a rendőrségen és megnézi neked az törvénytelen.
Attól függetlenül, hogy ez törvénytelen a rendőrök pl.: magánnyomozóknak illegálisan szoktak segíteni, de a rendőrség információs rendszere egy log fájlban tárol mindent pl adott rendőr kiről mit nézett meg, vagy fordítva. Adott személy adatlapját mely rendőrök, vagy bejelentkezett felhasználók nézték meg.
A lebukásveszély viszont kicsi, mivel nincs, ami automatikusan szűrné ezeket a log-fájlokat, tehát csak ha feljelentés van (ami pl. abból fakad, hogy az erkölcsije -már- tiszta valakinek, de benne van a BNY-ban és valamelyik munkaadó elszólja magát, hogy tudom, hogy bűnöző voltál, a tiszta erkölcsid ellenére is...) akkor potyogni fognak a rendőri fejek!
Témába vág:
Csak úgy ummukfuk nem lehet "nézelődni" a Robotzsaruban. Ezek szerint mégis van valami automata riasztórendszer a log-fájlok szűrésére és a sumákolások felgöngyölítésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!