Szilveszterkor történt késeléskor, ahol 2 magyar-t megkéseltek, miért nem tett semmit a rendőrség? Miért ilyen gyávák? És mikor lesz vége ennek az egész Roma Magyar problémának?
És akkor ejtsünk erről is néhány szót:
"A rendőr az élete árán is védje meg az állampolgárokat, vagy mire is esküdött fel?"
Egész pontosan arra esküszik fel a rendőr, hogy "ha kell, életem kockáztatásával is..." A kettő között azért van egy "leheletfinom" különbség. Épp csak annyi, ami elválasztja az esztelen és értelmetlen öngyilkosságot és az önfeláldozást. Bármennyire is nem tetszik neked vagy másoknak, a rendőrnek is a saját élete és testi épsége a legfontosabb. Mert neki is csak egy élete van. Vagy "inkább ő haljon meg, mint én"? Mellesleg, kifejezetten érdekel, hogy jelen esetben ezt hogyan képzelted. Felhívod, hogy épp késelik a barátodat, barátnődet. Ő kimegy, látja, hogy megy a masszív tömegbunyó, mire ő hősiesen beleveti magát a 20-30-40 fős tömegbe és benyeli az összes szúrást, amit neked szántak. És mire megy vele? Plusz egy súlyos sérült, vagy halott. De legalább eleget tett az esküjének!?!?
A testőröknél igen, ott "élete árán" van. Azért kapja a fizetését, mert neki a védett személy elé kell állnia, ha úgy adódik. Még akkor is, ha tudja, hogy neki ott "jó éjt" lesz.
Egyébként többnyire épp abból (is) van a sok rendőr sérülés, mert túlságosan is bátrak a rendőrök. Mer' ugye ott van rajta az egyenruha, majd az megvédi. Védi a fenét. A kés ugyanúgy megy át az egyenruhán is, és egy részeg-drogos embert baromira nem fog érdekelni, hogy épp egy rendőrt szúr le.
Nem baj :) A 4 válaszból ki lehetett következtetni mit írhatott.
A kérdező "védelmében" mivel ő nem tud jól fogalmazni azért összefoglalnám finomabban: Az böki a csőrét, hogy az embereknek "rossz" dolgok olajozottan és kíméletlenül mennek (közlekedési bírságok informatikai rendszerrel támogatott behajtása), amikor pedig bajban vannak, akkor nyögvenyelősen és lassan jön a segítség. Mert a rendőr azért van, hogy segítsen? Nemdebár? :)
"mikor,az MTV székházat megtámadták békés tüntetőt is meg pic*áztak a rendőrök minden ok nélkül,"
Mutass egy embert az MTV ostromnál, aki békésen viselkedett. A videókon nem látni mást csak azt, ahogyan a felbőszült csőcselék meg akarja lincselni a kivezényelt rendőröket. Jó, hogy én nem voltam ott rendőr... nem féltem volna a fegyveremet használni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!