Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Szilveszterkor történt késelés...

Szilveszterkor történt késeléskor, ahol 2 magyar-t megkéseltek, miért nem tett semmit a rendőrség? Miért ilyen gyávák? És mikor lesz vége ennek az egész Roma Magyar problémának?

Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 14:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
Jah, hát ha szerinted a rendőr semmire nem való, akkor miről beszélünk? Most komolyan? Sose értettem azokat, akik felhoznak a témát, úgy, hogy már eleve határozott véleményük (vagy épp előítélet, honnan nézzük) van valamiről/valakiről. :) Amit meg elvársz a rendőrségtől, az meg kifejezetten romantikus regénybe illő. Ő jön és mindenki vigyázzba áll? Igen, volt ilyen időszak. A jó öreg dicsőséges múlt, ugye, a szokásos eposzi történet, hogy ha meglátták a kocsmában a csendőrök sisakját felakasztva, akkor még a sz*r is vigyázzba vágta magát az emberekben. Ezt ma a sok jó képességű úgy hívná, rendőrállam. Bár sokan így is ezt mondogatják, de nem ezért. Sajnos nem ilyen korszakot élünk. Sajnos olyan korszakot élünk, hogy ha a rendőr intézkedik a cigányokkal szemben, akkor az utána minden sz*rért feljelenti. Lásd hatvani eset. Tesssék! Úgy gondolom, hogy nem mondható, hogy ott nem léptek fel erélyesen velük szembe. És mi lett? Másnap már ott toporzékolt a sok "jogvédő" a küszöb előtt.
2013. jan. 4. 18:08
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ami meg a 150 rendőrt illeti... látod, épp az a baj, hogy sokan el is hiszik, hogy ez így működik. 150 rendőr? Jah, meg egy századnyi birodalmi rohamosztagos. Tudod, hány embert késelnek meg, míg összegyűlik 150 rendőr? Tényleg úgy gondolod, hogy a létszámnak kéne megoldania a problémákat? Mert akkor egyszerű, minden városban jusson egy emberre, egy rendőr. Viszonylag nem lenne bonyolult, az állampolgárok fele legyen rendőr.
2013. jan. 4. 18:11
 13/22 anonim ***** válasza:
46%
És ami még baj, hogy szinte már közhely szerűen persze előjön a korai nyugdíj dolog, és akkor előjön, hogy nekem is van egy ismerősöm, aki rendőr volt, és nem csinált semmit, és 40 évesen nyugdíjba ment, szóval az összes rendőr egy léhűtő f*sz. Akkor most miért is tetted fel a kérdésedet? Az ilyen és effajta kérdések nem válaszokat akarnak, hanem csak "összecsődíteni" a hasonló gondolkodásúakat, mert ugye az ember társas lény, és hát ugye társaságban a rendőröket is jobb szapulni. Erről szól az egész. Nem választ akarsz, hanem kollektíven gyűlölködni, fröcsögni egy jót, megmondani a f*szát, hogy mit hogy kellett volna, meg miért f*sz az összes rendőr, aztán élvezni egy jót.
2013. jan. 4. 18:15
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

És akkor ejtsünk erről is néhány szót:

"A rendőr az élete árán is védje meg az állampolgárokat, vagy mire is esküdött fel?"

Egész pontosan arra esküszik fel a rendőr, hogy "ha kell, életem kockáztatásával is..." A kettő között azért van egy "leheletfinom" különbség. Épp csak annyi, ami elválasztja az esztelen és értelmetlen öngyilkosságot és az önfeláldozást. Bármennyire is nem tetszik neked vagy másoknak, a rendőrnek is a saját élete és testi épsége a legfontosabb. Mert neki is csak egy élete van. Vagy "inkább ő haljon meg, mint én"? Mellesleg, kifejezetten érdekel, hogy jelen esetben ezt hogyan képzelted. Felhívod, hogy épp késelik a barátodat, barátnődet. Ő kimegy, látja, hogy megy a masszív tömegbunyó, mire ő hősiesen beleveti magát a 20-30-40 fős tömegbe és benyeli az összes szúrást, amit neked szántak. És mire megy vele? Plusz egy súlyos sérült, vagy halott. De legalább eleget tett az esküjének!?!?

A testőröknél igen, ott "élete árán" van. Azért kapja a fizetését, mert neki a védett személy elé kell állnia, ha úgy adódik. Még akkor is, ha tudja, hogy neki ott "jó éjt" lesz.

Egyébként többnyire épp abból (is) van a sok rendőr sérülés, mert túlságosan is bátrak a rendőrök. Mer' ugye ott van rajta az egyenruha, majd az megvédi. Védi a fenét. A kés ugyanúgy megy át az egyenruhán is, és egy részeg-drogos embert baromira nem fog érdekelni, hogy épp egy rendőrt szúr le.

2013. jan. 4. 18:59
 15/22 anonim ***** válasza:
42%
Felettébb örülök, hogy (gondolom) valami moderátorféle kitörölte a kérdező legutóbbi válaszát, mert így se füle, se farka az előző négy válaszomnak... >_>
2013. jan. 4. 19:29
 16/22 ZETAS ***** válasza:
0%

Nem baj :) A 4 válaszból ki lehetett következtetni mit írhatott.

A kérdező "védelmében" mivel ő nem tud jól fogalmazni azért összefoglalnám finomabban: Az böki a csőrét, hogy az embereknek "rossz" dolgok olajozottan és kíméletlenül mennek (közlekedési bírságok informatikai rendszerrel támogatott behajtása), amikor pedig bajban vannak, akkor nyögvenyelősen és lassan jön a segítség. Mert a rendőr azért van, hogy segítsen? Nemdebár? :)

2013. jan. 4. 19:46
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel nem tudok és persze nem is kívánok vitatkozni, mert ez tény. Sajnos! Viszont a kérdező (és sokan mások) nem tudja, hogy a rendőr lenne a legboldogabb, ha a törvények többet engednének nekik. :)
2013. jan. 4. 19:59
 18/22 anonim válasza:
20%
mindenért fizetünk, ha a kerékpáron nincs lámpa vagy fék, de amikor tenni kéne valamit, mert nyugdíjasokat bántanak, fiatalokat szúrnak meg, nőket erőszakolnak meg akkor mind csak a tv-t nézik az őrsön...ez M.O. szemétmocskos banda ez a nép...torkig vagyok vele!
2013. jan. 4. 23:22
 19/22 A kérdező kommentje:
Neeem én senki oldalán nem állok, soha nem is randalíroztam, De például aznap amikor,az MTV székházat megtámadták békés tüntetőt is meg pic*áztak a rendőrök minden ok nélkül, ugye tudjuk később ebből nagy balhé is lett.Ott bátrak voltak,a cigányokkal szembe valamiért nem azok. Mert ennek a szilveszteri tragédiának nem az volt a leggyalázatosabb mozzanata, hogy megkéseltek két srácot – hanem az, hogy a másodikat, már a kiérkező rendőr jelenlétében szúrták le! Ahogyan az egyetlen,odaküldött szerencsétlen yard zavarodottan töketlenkedik, miközben kis híján megölnek még egy embert.
2013. jan. 5. 14:53
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

"mikor,az MTV székházat megtámadták békés tüntetőt is meg pic*áztak a rendőrök minden ok nélkül,"

Mutass egy embert az MTV ostromnál, aki békésen viselkedett. A videókon nem látni mást csak azt, ahogyan a felbőszült csőcselék meg akarja lincselni a kivezényelt rendőröket. Jó, hogy én nem voltam ott rendőr... nem féltem volna a fegyveremet használni...

2013. jan. 5. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!