Mi a véleményed a következő rendőri intézkedésről?
A párommal egy barátunkra vártunk a vasút állomáson és mellettünk egy 3-4 fős cigány csoport állt akik a vonatra vártak.Párom ismerte az egyiket köszönt neki,váltott vele két szót majd még az egyik egy cigit akart kérni és ennyi volt a kapcsolatunk velük.
Aztán odajött két rendőr és mondták a cigányoknak,hogy egy-egy személyi igazolványt szeretnének.
Mindegyik elővette majd az egyik rendőr nézte a páromat aztán azt mondta neki,hogy "Az úri ember esetleg halláskárosult?"...mondta,hogy nem,miért lenne az...mire a rendőr mondta hogy akkor másodszor is megkéri,hogy vegye elő a személyi igazolványát...mondta,hogy ő nem a csoporthoz tartozik, de rögtön közbevágott a rendőr,hogy "és akkor az az jelenti,hogy nem kell igazolnia magát?!"
Aztán közben jött még egy cigány ráköszönt a többire, és ment volna tovább de persze a rendőr őrei visszahívták,hogy ő is adjon egy igazolványt.
Aztán visszaadták páromnak a személyiét,közben mindketten azzal a romával foglalkoztak aki köszönt, befutott a vonat, mi meg elindult a a peron felé mire a rendőr "Még nem ért véget az igazoltatás, hová mennek?!" mi meg mondtuk,hogy ne haragudjon de jött a barátunk, és nem mondtak semmi,hogy maradjunk...mire ő "Azt se mondtam,hogy mehetnek" és ezzel elkérte az én igazolványomat is, majd a pár perccel később odaérkező barátunkét is és ezután elksözöntek.
Nem tudom mire fel kellett mindenkinek igazolnia magát, de igazából az a bunkó/lekezelő stílus,hangnem nem tetszett nekem....
ezt küldöm a tisztelt rendőrségnek:
Ugyan ezek a kommentelők szokták mondani, hogy a cigányhoz meg nem mer odamenni a rendőr...
Szerintem volt valami infójuk bűncselekménnyel kapcsolatban, azért került sor mindenkinek az igazoltatására. Egyébként az emberek is tudnak hihetetlen közönyösek, arrogánsak lenni.
Azért hihetetlen, hogy most meg azért bunkó a rendőr, mert le mert igazoltatni egy cigányt! Ha meg nem teszi, az a baj! Az intézkedés vége meg akkor van, amikor azt mondja, hogy "Az intézkedést befejeztem, viszontlátásra!" Te honnan tudod, hogy mikor van vége?
Amúgy a stíluson lehetne finomítani, de rájönnél te is, amikor a kérem, legyen szíves, megtenné szavak után a cigó egyből csicskának nézne, és bepróbálkozna, lévén, hogy gyengének lát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!