Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha a kisebbség megtámad,...

Ha a kisebbség megtámad, használható éles lőfegyver önvédelemre?

Figyelt kérdés
2012. dec. 18. 20:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Otthon tarthatsz, de az utcán biztosan nem hordhatsz!!!

Továbbra is várom melyik országban lehet utcán fegyvert viselni civilként. Valami igazoló link is jöhetne."

Azért nevetséges hogy ennyire magabiztos vagy, miközben halvány lila fogalmad sincs a dolgokról. Leírtam, Csehországban lehet, itt van egy link is ha már lusta vagy rákeresni:

[link]

2012. dec. 18. 21:26
 12/23 anonim ***** válasza:
ugyan nem tudok angolul,de el nem tudom képzelni hogy csehországban valaki besétál a fegyverboltbe,megveszi és engedély nélkül közterületen birtokolhatja.
2012. dec. 18. 21:39
 13/23 anonim ***** válasza:

Csak ha legálisan, a jogszabályokat betartva van nálad a fegyver és csak ijedségből. Előre megfontolva nem lőheted le.

Tehát ha otthon éjszaka éppen tisztítod az egyébként szakszerűen elzárt, engedéllyel tartott puskádat és ekkor egy rablóbanda rátör a házra, az egyik egy nagy késsel szalad feléd, akkor lelőheted.

2012. dec. 18. 21:47
 14/23 anonim ***** válasza:
ez így azért már más tészta.amugy itthon is most készül a jogszabályok változtatása.tehát az otthonodban éjjel behatoló személyt vagy nappal ha legalább hárman vannak akkor önvédelemből akár meg is ölheted
2012. dec. 18. 21:56
 15/23 anonim ***** válasza:

Én nem találtam olyan magyar nyelvű oldalt, ahol leírnák, hogy a táskádban kiviheted, vagy az övedre fűzve, illetve egyéb más módon a közterületre kiviheted.

Arról viszont találtam cikket, hogy minden negyedik emberre jut 1 fegyver, mivel nagyon könnyű tartási engedélyt szerezni. Illetve, hogy tervezik a szigorítást, mert elszaporodtak a legálisan tartott fegyverrel elkövetett rablások, visszaélések.

2012. dec. 18. 22:17
 16/23 anonim ***** válasza:
Magyarország és a legális fegyvertartás (nem hogy használat) két elég távoli dolog, szóval nem, nem teheted meg.
2012. dec. 18. 22:33
 17/23 anonim ***** válasza:
78%
15: Én arról nem tehetek, hogy ti nem tudtok angolul...
2012. dec. 18. 22:36
 18/23 anonim ***** válasza:

3. például Amerika

De lőfegyver csak végszükség esetben lehet használni ( ha máshogy nem lehet elhárítani a fegyvert és kettőnél több ember élete van veszélyben .

2012. dec. 18. 23:12
 19/23 anonim ***** válasza:

Bucsek

Magyarságon könnyű éles lőfegyver tartani , ezt hol olvastad ?

A rendőröknek , fegyverboltosoknak nem adnak önvédelmi fegyverre lehetőséget vásárolni .

Nekem 10 éve van viselési engedélyem és évente 5x járok lőni mert kötelező ( igaz ebből csak 4 alkalom lene kötelező ). Tehát elég nagy tapasztalatom van benne .

De tavaly mégsem adtak lőfegyver vásárláshoz engedélyt , pedig minden feltétele meg lenne .

De Magyarországon körülbelül 2000 önvédelmi fegyver van és sorra veszik ezeket is vissza a rendőrtől .

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ft3N5..

2012. dec. 18. 23:52
 20/23 anonim ***** válasza:
ha többen mennek rád olyan szándékkal hogy kárt okozzanak a testi épségedben (lincselés ami nem ritka) vagy az életed forog kockán, használhatod a megelőző figyelmeztető lövést követően.
2012. dec. 19. 00:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!