Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Erdőtűz esetén hogy tudják...

Granulátum kérdése:

Erdőtűz esetén hogy tudják kinyomozni a gyújtogatókat?

Figyelt kérdés

2012. dec. 10. 09:41
 1/6 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Ugye nem gondolod, hogy akik értenek hozzá (nyomozók, bűnügyi technikusok), azok itt fognak tippeket osztogatni? :-D

Aki nem tudja, az nem is fog tudni válaszolni. Aki viszont tisztában van a nyomozati munka módszertanával, az nem fogja közkinccsé tenni.

2012. dec. 10. 09:57
 2/6 anonim válasza:
Nemhiszem h ezt bárhogyis le tudják nyomozni. Ha esetleg ilyet csinaltal. akkor töröld a kérdést és megúsztad.
2012. dec. 11. 07:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Bármiből. Lábnyomtól a gyújtóforrás maradékáig. Nem érdemes próbálkozni.
2012. dec. 11. 18:00
 4/6 ZETAS ***** válasza:
53%

A legtöbbször így:

Belövik hol keletkezett a tűzfészek és mikor

Megvizsgálják az oda vezető utakat

az út menti tanyákon, vadászházakon, nyaralókon megkérdezik a tulajokat hogy láttak-e valamit (motorost, biciklist)

Ha valaki látott valamit, de nem tudják ki az, akkor megpróbálják a település térfigyelő kameráival a bekötő útakról érkező járműveket kikeresni.

Ha van gyanúsított, onnan már rendőri kihallgatási technika, hogy beismerő vallomást húzzanak ki a gyújtogatóból.

A másik vonal a "menőzés". Kocsmában, haveri társaságban valaki eldicsekedik, hogy én voltam hihihihi és a vamzerek adnak egy-két tippet a zsernyákoknak.

2012. dec. 12. 10:07
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem csináltam erdőtüzet és nem is akarok a jövőben.

Csak a többmillió hektáros külföldi erdőtüzeknél mindig megtalálják az elkövetőket, és ez ámulattal tölt el.

2012. dec. 12. 10:54
 6/6 ZETAS ***** válasza:

Jah a legszokásosabb módszer a "mobilos" vonalat el is felejtettem.

A tűzfészek helyének és idejének meghatározása után lekérik a környéken fellelhető mobilok cellainformációit. Mivel szinte mindenkinél van mobil és ha nem "alkalmi gyújtogató", hanem valami tervszerűen gyújtogató piromán, akkor is van esély rá, hogy olyan hülye hogy visz magával mobilt, vagy hülyeséget csinál: pl a mellékút előtt kikapcsolja és visszafelé menet ugyan ott kapcsolja be. Ezeket az adatokat könnyedén szűrik a zsernyákok és a gyújtogatónak, vagy épp a romagyilkosoknak könnyen a nyomára bukkantak.

2012. dec. 12. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!