Mit szóltok ehhez a "cigány polgárőrséghez"?
És persze ahhoz amit eddig műveltek!(Egy vadászt leszorítottak az útról és a papírjait akarták megnézni[mert sötét terepjáróval volt...]és két fiatalt akartak kiszedni a kocsijukból!)
Szerintem felháborító! Senkinek nincs joga mást a kocsijából kiszedni és követelni a papírjait!
Polgárőrség, csendőrség, gárda, kiskutyaf..a
Megalomán balf..ok gyülekezete.
Nincs szükségem kiképzetlen tanulatlan önkéntesekre,
akik abban élik ki ferde hajlamaikat, hogy hatóságot
játszanak munka után,
Hova megy ez az ország. Hova tart az állam.
OK nem tud megvédeni az állam. Ismerje el és adjon
nekem jogot, fegyvert, hogy megvédjem magam a házam
s családom. Azt nem lehet, de ezek az őrségek
játszhatják a hatóságot ?
Tele van a hócipőm azzal, hogy mindenki meg akarja
magyarázni, hogy mi a jó nekem, de nekem egyre rosszabb.
Neked van fekete terepjáród ? És a szomszédodnak ?
Nem telik rá, vagy nem jársz terepen és nem kell ?
Nekem egy hétköznapi autóm van.
Nem járok vadászni sem. Milyen sport ez a vadászat ?
100 méterről távcsöves puskával elbújva lövünk egyet.
Nagy teljesítmény! Állj oda egy késsel a vadkan elé
te nagy vadász. Győzzön a jobbik. Ja az veszélyes.
Ezt a meccset le kellene játszani .
Kopasz kigyúrt terepjárósok kontra cigányok.
Szerintem jó meccs lenne. Én mindenképp nyernék rajta.
Kevesebb terepjáró próbálna leszorítani az útról.
Kevesebb cigánybűnöző lenne. (bár a politikusok szerint cigánybűnözés nincs is. )
Azok, akik a sötét terepjárós vadászokat megállították, nem voltak polgárőrök!! (Hál'Istennek, így legalább nem hoztak szégyent a Polgárőrségre.) Csak úgy összeálltak "járőrözni" a környékükön.
Ami meg az első hozzászólást illeti, én féltem a családomat (a romáktól). Most akkor ez elegendő indok, hogy mindegyiket megállíthassam az utcán, és elkérhessem a papírjaikat? Ugyan már...
Tisztázzunk valamit! A polgárőrség nem hatóság! Semmilyen többletjoguk nincs az "mezei" állampolgárokkal szemben. Aki mást állít (jobb esetben), az téved/hazudik vagy aki másként tesz (polgárőrként), az nem való polgárőrnek, mert az ilyenek miatt gondolják egyesek, hogy "megalomán balf.szok gyülekezete". Persze az éremnek két oldala van, szóval mielőtt valaki ilyet ír, azért lehetőleg ismerje meg azt is, hogy miről is szól a Polgárőrség, ne csak az esetleges rossz tapasztalatok alapján ítélkezzen! ;)
Kedves 01:17-es?
Miért is nincs szükséged "kiképzetlen, tanulatlan önkéntesekre"? Tudod, hogy ezek a "kiképzetlen, tanulatlan önkéntesek" mit csinálnak, mivel foglalkoznak?? (na nem azok, akik hatóságosdit játszanak, azok barmok, de vannak, akik normálisan végzik a vállaltakat)
Kedves 09:54-es!
Azt írod: "most arra biztatja őket, hogy szabadidős rendőrként a saját szakállukra járőrözzenek minden képzettség, felkészítés, tudás és morális tartás nélkül."
Mihez is kell képzettség, felkészítés? Járőrözéshez? Járőrözéshez milyen extra képzettségre van szükség? A Polgárőrség - ha szabad így mondani - legalapvetőbb feladata a "figyelés". Na most szerintem a figyeléshez semmilyen képzettség nem kell. Egy dolog kell, nyitott szemmel kell járni. Aztán ha valaki gyanús dolgot vél látni, akkor mondjuk értesíti a Rendőrséget. Esetleg ha olyan, akkor megpróbálhatja maga is megoldani. Ehhez mindenkinek joga van. Például, ha látod, hogy egy társaság késő este hangosan szórakozik, akkor civilként is jogodban áll odamenni hozzájuk, és megkérni őket, hogy egy kicsit csendesebben vigadjanak. Ugyanennyi joga van a polgárőrnek is.
A gond ott kezdődik, hogy vannak emberek, akik többet képzelnek bele a Polgárőrségbe, mint kéne. Ez lehet egyszerű tudatlanság is, rosszabb esetben rossz tapasztalatok (olyan polgárőrökkel, akik többnek képzelték magukat, mint amik). Pedig semmi hókusz-pókusz nincs itt. :) Ugyanannyi joga (és kötelessége) van egy polgárőrnek, mint egy civilnek (nem polgárőrnek). Ami más, hogy a polgárőrök ezen jogaikkal/kötelességeikkel szervezett formában élnek. Például kettesével-hármasával járnak, figyelik a város(uka)t, a környék(ük)et és probléma esetén igyekeznek legjobb tudásuk szerint segíteni a probléma megoldásában.
Persze kell felkészültség is. Például, hogy tudjon felismerni egy bűncselekményt, kell az, hogy tisztában legyen a jogaival/kötelességeivel (de ez csak a polgárőrnek kell, civileknek nem?), meg olyanok, amelyekkel a saját munkájukat tudják hatékonyabbá tenni (pl. elsősegély ismeret, bár szerintem ez is ráfér minden emberre)
Üdv!
Egy polgárőr
Itt a 01.17-es.
Nekem mindenki gyanús aki figyel, intézkedik, lelkesedik.
Amit a polgárőr hozzászóló írt igaz lehet.
Ha meghallgatnánk egy gárdista hozzászólót, lehetne neki is igaza.
Mindenki csak ígérget. Nyugalomra szólít fel. Kerüljük az önbíráskodást. Kerüljük a jogos önvédelmet, mert utána hónapokig lehet járni a bíróságra és bizonygatni az utólag borzasztó okos ügyésznek, hogy mi volt az ábra és miért döntöttem így.
Nem bízok senkiben. Az állam pedig nem engedi meg, hogy megvédjem magam. Miért ?
Igenis tartok a cigányoktól. Igenis tartok a kigyúrt kopasz bűnözőktől.
Ha az állam nem tudja szavatolni a biztonságom, akkor adjon lehetőséget arra, hogy megvédjem az életem, a családom, a vagyonom, az egzisztenciám.
Kösse szigorú fegyvervizsgához és havi lövészeti gyakorlathoz a fegyverviselést. Megfizetem, de adjon rá lehetőséget. Kész vicc, amikor minden évben egy bal..sz rendőr tökön/lábon lövi magát, mert nem tudja biztonságosan kezelni a fegyverét. Ő fog megvédeni ?
A múltkor voltam a fiammal egy katonai nyílt napon vagy minek nevezzem. Még mindig csukott szemmel is szétszedtem meg összeraktam az AK-47-t. Mert nekem anno megtanították. Egy kicsit nosztalgiáztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!