Mindkét szemem 3-mas távolra. Ez kizáró ok a jelentkezéshez?
Sajnos igen. Nyers látóélességet nézik.
Viszont anno, amikor én felvételiztem a rendőrtisztire, volt erre egy kiskapu, asszem akkor használhattad ki, ha minden feltételnek megfeleltél egy kivételével, plusz a tesztjeid, eredményeid kitűnőek voltak.
Ezt így nem lehet elmondani. Nincs ilyen hogy 1-2-3 dioptria, szódásüvegalja, nagyító még jó, a fölött meg csááá.
Az van az előírásban, hogy a nyers látóélességnek 0,3nak vagy annál többnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy ha a „sasszemet” 100%nak vesszük akkor neked legalább ennek a 30%át kellene produkálnod szemüveg nélkül.
Amúgy szemüvegben is lehetsz rendőr. Szomszédomban lakik egy szemüveges rendőr srác. Kb 22-25 éves és nem régóta (kb 1-2 éve) rendőr. Nap mint nap látom a kék gyakorlójában, ködvágó sapkában és szemüvegben.
Itt nem is kell menned rendőr szakközépbe, egyből felvesznek és az első év alatt felnőttképzés keretében (kvázi levelező) megszerezheted a képesítést.
Egészségi alkalmasságot kizáró okok:
"Látáscsökkenés - a nyers látóélesség (szemüveg, kontaktlencse nélkül) 0,3 vagy annál többnek kell lennie; ezen érték alatt alkalmatlan. A két szem között maximum 3,0 D különbség lehet."
Tehát ez a 0,3 nem 0,3Dioptriát jelent, hanem ahogy fentebb írtam 30%-ot. A másik feltételt meg gondolom te is érted. (Nem lehet olyan, hogy az egyik szemed -0,25 a másik meg -3,5)
értem.. gondolom azért 30% csak megvan..
akkor jövőre jelentkezek :)
Hát kb ha a felső 4 sor megy szemüveg nélkül akkor megfelelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!