Az előbb tépte le az ablakom alatt egy roma "úriember" egy hölgy nyakláncát. Elfutott és gondoltam, hogy utánaeresztem a kutyám, mivel nem tudtam volna utolérni. De nem mertem, mivel félek, hogy engem vettek vna elő, mert megharapta a kutyám?
"Sajnos ilyen szempontból a törvény a kisebbségit védi, ..."
Ez így nem igaz. Bárkit kapat el a kutyával őt veszik elő. És ez még telekhatáron vagy lakáson belül is így van! Még az sem számít ha kint van a harapós kutya tábla. :(
Ha nem ismered be, hogy szándékosan eresztetted rá a kutyát, akkor kizárt, hogy börtönbe zárjanak.
Azt elképzelhetőnek tartom, hogy kapnál egy pénzbüntetést, mert nem megfelelően tartottad a kutyád.
De mivel a magyar jogrendszer a tolvajokat védi, azt is eltudnám képzelni, hogy a rabló feljelent téged és a bíróság megítél neki egy jelentős kártérítést neki a kutyád által okozott szenvedésekért.
Cickányokat sörétessel le kell elkapni, aztán vmi árokba lökni.
Jogi úton mindig nyernek, te csak veszítesz. És még arról nem is beszéltünk, hogy jön utána a kis család revansa, aminél szintén te vesztesz.
Remélem megköszönte a néni is, és a rendőrök is, hogy ilyen bátor voltál.
Minden állampolgár visszatarthatja az elkövetőt a helyszínen a rendőr kiérkezéséig.
Utána kellett volna szaladni, és közben kiabálni, hogy fogják meg azt a tolvajt. De nagyon helyesen cselekedtél, inkább elfordítottad a fejed, minthogy segítettél volna.
Majd a köcsög rendőrök szórakoznak vele, amúgy se jók semmire ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!