Milyen rendőrséget látnátok szivesen ebben az országban?
Itt mindenki a rendőröket, rendőrséget szidja. Milyen az általatok elképzelt rendőrség? Milyen egy Nektek megfelelő rendőr? Egyáltalán fel lehetne állitani egy olyan rendőrséget, ami a nagy többségnek megfelel?
Most tekintsünk el a kirivó esetektől, mert azok mindenhol vannak.
utolsó: na, ez sem egy ésszerű megoldás.
értsd meg mi a lényeg.
hatalom egyenlő visszaélés.
szélsőjobbos nézeteket valló, objektivitást nem ismerő, rendkívül egyszerű gondolkodású kopaszokra sincs szükség...
hatalomhoz segíteni őket, pedig végképp nincs.
Akkor te milyen megoldást javasolsz az ilyen emberek megfékezésére?
Persze, a rendőri túlkapást is elítélem, őket is meg kell büntetni, ha túllőnek a célon, de az, ha elfogják a bűnözőket, és börtönbe zárják, és nem futni hagyják, vagy hamar kiengedik, az szerintem nem túlkapás.
A szigorút nem úgy értettem, hogy verjék agyba-főbe, akit elkapnak.
Szerintem azt páran nem jól látjátok, hogy a rendőrség a kizárólagos megoldás a közbiztonsági problémákra. Mint ahogy az emberek egészsége is csak kisebb mértékben múlik az egészségügyön, nagyobb részben meg az életmódon és a géneken, a közbiztonságot se csak a rendőrség hozza létre. Akármilyen nagyszerű is a rendőrség, bizony ki fognak rabolni fényes nappal is az utcán, ha olyan a helyzet. És azért, hogy milyen a helyzet, nem viheti el a rendőrség a balhét teljesen.
És hogy milyen rendőrséget szeretnék? Mondjuk csodákat itt se várjunk, a rendőrség is legfeljebb kicsit lehet jobb, mint általában a társadalom. De most azt hiszem, kicsit se jobb, szóval kellene javítani, mégpedig a kiképzésben, a szakmai rutin kialakításában és a morális állapot javításában elsősorban. Én úgy látom, hogy a rendőrök nincsenek tisztában az erő alkalmazásának legitim és arányos módjaival. Sokszor indokolatlanul agresszivek, nem tudják kontrollálni a saját indulataikat, máskor meg éppen megfutamodnak. Ez azért van, mert nincsenek rendesen kiképezve. És hát óriási a korrupció, a nemtörődömség mindenütt.
Én nem nagyon hiszek az ilyen látványos nagy szervezeti változtatásokban, mert ezek általában ugyanazt a helyzetet szülik újjá, mint ami azelőtt volt, mert közben a lényeg mit sem változik. Ezért se tudok mit kezdeni azzal, hogy a Jobbik most rendőrség helyett csendőrséget akar. Mitől is lenn az más? Az új vezetőktől még nem biztos, bár ez is kellhet. Én inkább a kevésbé látványos napi aprómunkára, a szakmaiság erősítésére, a rendőrök jobb megbecsülésére és bizonyos személyi megújulásra helyezném a hangsúlyt, ami talán hozhatna tényleges változást lassan.
Először is itt az a baj, hogy amiket kirívó esetekként említenek, azok sajnos általánosak. Olyannyira lesüllyedt a magyar rendőrség, hogy én semmi esélyt nem látok a normális színvonalon való működésére.
Először is jogállam kellene, és akkor a rendőrség is inkább a jog szerint járna el.
15:58
elmondta a lényeget
nekünk egy polgárbarát, segítőkész rendőrségre lenne szükségünk, nem pedig kopasz barmok gyülekezetére ... ennyi !
Na igen! Mitől lesz a rendőrség polgárbarát? Attól, hogy a szabálytalankodó autóst/motorost nem bűnteti meg, csak legyint rá egyet meg mondd egy ejnye-bejnyét, de a hétpróbás bűnözőt azon nyomban elkapja és móresre tanitja. Ne haragudjatok, de nekem néha ez jön le a rendőrséggel kapcsolatban. Hogy az átlag állampolgár számára ez lenne az ideális rendőrség.
Tulajdonképpen a nagy többség csak az utcán egyenruhában sétálgató, "állampolgár b@szogató" rendőröket látja, akik nem csinálnak mást mint parancsot teljesitenek és nem az ő feladatuk kézre keriteni a sorozatgyilkosokat. Megvannak erre a megfelelő vagy nem éppen a legmegfelelőbb emberek.
Szóval maradjunk az egyenruhásoknál. Ők attól lennének polgárbarátibbak, ha Juliska nénit átsegitenék az utcán, ott ahol egyébként nem is lehetne átmenni, és a pisztollyal, baseball ütővel szaladgáló kisebbségi csordát azonnal valamelyik börtön legsötétebb zugába dugnák?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!