Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Milyen rendőrséget látnátok...

Milyen rendőrséget látnátok szivesen ebben az országban?

Figyelt kérdés

Itt mindenki a rendőröket, rendőrséget szidja. Milyen az általatok elképzelt rendőrség? Milyen egy Nektek megfelelő rendőr? Egyáltalán fel lehetne állitani egy olyan rendőrséget, ami a nagy többségnek megfelel?

Most tekintsünk el a kirivó esetektől, mert azok mindenhol vannak.

2009. júl. 28. 13:53
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
8%
Ahogy a 2. Világháború után megszüntették az addigi, erőszakszervezeteket, most is ugyanúgy el kéne zavarni az összes egyenruhás f*szt a k. anyjába. Új, tisztességes rendőrség kell, jobboldali vezetőkkel, nem büdös ex-kommunistákkal. A csendőrséget a Magyar Gárda szervezeteinek alapjain, a tisztesség és a becsület jogán, mielőbb fel kéne állítani.
2009. júl. 28. 15:52
 12/30 anonim ***** válasza:
69%

utolsó: na, ez sem egy ésszerű megoldás.

értsd meg mi a lényeg.

hatalom egyenlő visszaélés.

szélsőjobbos nézeteket valló, objektivitást nem ismerő, rendkívül egyszerű gondolkodású kopaszokra sincs szükség...

hatalomhoz segíteni őket, pedig végképp nincs.

2009. júl. 28. 15:58
 13/30 anonim ***** válasza:
63%

Akkor te milyen megoldást javasolsz az ilyen emberek megfékezésére?

Persze, a rendőri túlkapást is elítélem, őket is meg kell büntetni, ha túllőnek a célon, de az, ha elfogják a bűnözőket, és börtönbe zárják, és nem futni hagyják, vagy hamar kiengedik, az szerintem nem túlkapás.

A szigorút nem úgy értettem, hogy verjék agyba-főbe, akit elkapnak.

2009. júl. 28. 16:21
 14/30 anonim ***** válasza:
94%
Én TETTREKÉSZ magyar rendőrséget látnék szivesen.
2009. júl. 28. 17:33
 15/30 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem azt páran nem jól látjátok, hogy a rendőrség a kizárólagos megoldás a közbiztonsági problémákra. Mint ahogy az emberek egészsége is csak kisebb mértékben múlik az egészségügyön, nagyobb részben meg az életmódon és a géneken, a közbiztonságot se csak a rendőrség hozza létre. Akármilyen nagyszerű is a rendőrség, bizony ki fognak rabolni fényes nappal is az utcán, ha olyan a helyzet. És azért, hogy milyen a helyzet, nem viheti el a rendőrség a balhét teljesen.

És hogy milyen rendőrséget szeretnék? Mondjuk csodákat itt se várjunk, a rendőrség is legfeljebb kicsit lehet jobb, mint általában a társadalom. De most azt hiszem, kicsit se jobb, szóval kellene javítani, mégpedig a kiképzésben, a szakmai rutin kialakításában és a morális állapot javításában elsősorban. Én úgy látom, hogy a rendőrök nincsenek tisztában az erő alkalmazásának legitim és arányos módjaival. Sokszor indokolatlanul agresszivek, nem tudják kontrollálni a saját indulataikat, máskor meg éppen megfutamodnak. Ez azért van, mert nincsenek rendesen kiképezve. És hát óriási a korrupció, a nemtörődömség mindenütt.

Én nem nagyon hiszek az ilyen látványos nagy szervezeti változtatásokban, mert ezek általában ugyanazt a helyzetet szülik újjá, mint ami azelőtt volt, mert közben a lényeg mit sem változik. Ezért se tudok mit kezdeni azzal, hogy a Jobbik most rendőrség helyett csendőrséget akar. Mitől is lenn az más? Az új vezetőktől még nem biztos, bár ez is kellhet. Én inkább a kevésbé látványos napi aprómunkára, a szakmaiság erősítésére, a rendőrök jobb megbecsülésére és bizonyos személyi megújulásra helyezném a hangsúlyt, ami talán hozhatna tényleges változást lassan.

2009. júl. 28. 17:40
 16/30 anonim ***** válasza:
94%
Olyat, aki megvédi a saját országa állampolgárait, akiket csak okkal büntet. Nem tesz különbséget cigány és fehér ember között, ugyanúgy odab@sz a gumibottal mindkettőnek, HA megérdemli.
2009. júl. 28. 19:42
 17/30 anonim ***** válasza:
65%

Először is itt az a baj, hogy amiket kirívó esetekként említenek, azok sajnos általánosak. Olyannyira lesüllyedt a magyar rendőrség, hogy én semmi esélyt nem látok a normális színvonalon való működésére.

Először is jogállam kellene, és akkor a rendőrség is inkább a jog szerint járna el.

2009. júl. 28. 20:41
 18/30 anonim ***** válasza:
55%

15:58

elmondta a lényeget

nekünk egy polgárbarát, segítőkész rendőrségre lenne szükségünk, nem pedig kopasz barmok gyülekezetére ... ennyi !

2009. júl. 28. 20:44
 19/30 anonim ***** válasza:
OK. És mitől lesz e rendőrség polgárbarát és segítőkész. Attól, hogy ezt így kimondjuk? Mert akkor én meg azt mondom, hogy nekem egy kellemes, 15-20 fokos télre van szükségem. És akkor ezzel mit mondtam?
2009. júl. 28. 21:15
 20/30 A kérdező kommentje:

Na igen! Mitől lesz a rendőrség polgárbarát? Attól, hogy a szabálytalankodó autóst/motorost nem bűnteti meg, csak legyint rá egyet meg mondd egy ejnye-bejnyét, de a hétpróbás bűnözőt azon nyomban elkapja és móresre tanitja. Ne haragudjatok, de nekem néha ez jön le a rendőrséggel kapcsolatban. Hogy az átlag állampolgár számára ez lenne az ideális rendőrség.

Tulajdonképpen a nagy többség csak az utcán egyenruhában sétálgató, "állampolgár b@szogató" rendőröket látja, akik nem csinálnak mást mint parancsot teljesitenek és nem az ő feladatuk kézre keriteni a sorozatgyilkosokat. Megvannak erre a megfelelő vagy nem éppen a legmegfelelőbb emberek.

Szóval maradjunk az egyenruhásoknál. Ők attól lennének polgárbarátibbak, ha Juliska nénit átsegitenék az utcán, ott ahol egyébként nem is lehetne átmenni, és a pisztollyal, baseball ütővel szaladgáló kisebbségi csordát azonnal valamelyik börtön legsötétebb zugába dugnák?????

2009. júl. 28. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!