Milyen rendőrséget látnátok szivesen ebben az országban?
Itt mindenki a rendőröket, rendőrséget szidja. Milyen az általatok elképzelt rendőrség? Milyen egy Nektek megfelelő rendőr? Egyáltalán fel lehetne állitani egy olyan rendőrséget, ami a nagy többségnek megfelel?
Most tekintsünk el a kirivó esetektől, mert azok mindenhol vannak.
nem lehetne, mert a hatalommal a legtöbb ember szeret visszaélni.
a jó rendőr nem ismeri a korrupt szót, és valóban megvédi az embereket, nem feleslegesen b.szogatja.
Mostanában ezt a szélsőjobbosoktól hallani, hogy " köcsög rendőrök, ÁVH, stb. " Ezzel nem értek egyet, mert a rendőrök is csak a munkájukat végzik "szolgálunk és védünk". Nem lehet külön őket hibáztatni. Nem a rendőrséggel van baj, hanem a végrehajtó hatalommal.
Szebb Jövőt!
pl. azt hogy 3 szatyorral megpakolt nő mellett állnak meg az autóval, kiszállnak, és paraszt módon közlik vele hogy ne ott menjen át az úton ahol.
Mindezt egy olyan környéken, ahol az eset előtt 2-3 nappal 4 cigány baseballütővel, és pisztollyal(!!) , sokkolóval felfegyverkezve rohangált, és "móresre akartak tanítani" valami srácot....
Lehet, nem leszek népszerű a véleményemmel, de én az utóbbi években elégedett vagyok a magyar rendőrökkel!
- Egyáltalán nem tapasztalom, hogy feleslegesen csesztetnének!
- Úgy veszem észre (utcán jártamban, keltemben), hogy udvariasak, segítőkészek, ha nem muszáj, akkor senkit nem csesztetnek, inkább félrefordulnak!
- Mikor szükségem vilt a segítségükre, lelkiismeretesen és azonnal segítettek (tavaly a lányom eltűnt és pár óra alatt megtalálták!) nagyon kulturált volt az a néhány rendőr, akivel emiatt kapcsolatba kerültem!
- Örülök, hogy a tüntetéseknél letartóztatják a gyújtogatókat, kődobálókat, azokat, akik a békés emberek nyugalmát felborítják!
Szóval, én nem szidom őket, szerintem általában megfelelően csinálják a munkájukat, nem cserélnék velük!
Kicsit sarkallatos a példa Julis néni három szatyra és a négy baseballütős cigány között.
Ugyanis a közbiztonsághoz hozzá tartozik az is, hogy Julis néni ne ott menjen át az úton a három szatyrával, mert veszélyes.
Itt nem az a baj, hogy Julis nénire rászólnak, hanem az, hogy a másik bandára nem. Igenis Julis nénit is "móresre" kell tanítani. De nem csak őt. És itt megint képbe jön a fokozatosság. Míg elég, ha Julis nénire rászólnak, addig nem biztos, hogy ez elég a másik szélsőségben is. És itt ez hiányzik, hogy csak az egyik oldal van b@szogatva!
a "Julis néni" az édesanyám volt...:D
a 3 cigány meg valós történet, gyere el Pécsre, és győződj meg róla (ne Mecsekoldalra, kertvárost ajánlom a kérdezősködéshez) ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!