Tanú elővezetésekor használnak, vagy használhatnak bilincset?
Figyelt kérdés
Reggel a szomszédunkban lakó lányt bilincsben kísérte el két egyenruhás rendőr. Nem tűnt rémültnek és mivel néha váltunk egy-két szót, most annyit mondott, hogy így jár az, aki nem megy be idézésre és közben felemelte a megbilincselt kezeit. Nem hiszem, hogy bűnöző lenne, egy butikja van a helyi plázában.2012. júl. 23. 11:00
11/13 anonim válasza:
Biztos volt egy kis hiszti, meg anyázás és a rendőrök bosszúból, vagy büntiből megajándékozták egy csinos kis acélkarpereccel. Ha nagyon veszélyes lett volna, akkor inkább hátrabilincselik. Ez inkább égetés jellegű volt.
12/13 anonim válasza:
Rendőrségi szakban a tanú,nem elővezethető ha figyel arra,hogy nem veszi át az idézést.Volt egy komolyabb ügye az egyik barátomnak,egy évig akartak megkérdezni már járőrrel küldték ki az idézést.Nem vettem át,illetve letagadták,hogy otthon vagyok.Megszüntették az eljárást.Szerintem a szomszédod gyanúsított.
13/13 anonim válasza:
Én az utolsó válaszadó álláspontját vitatnám. Mégpedig azért, hogy amennyiben Pl. egy gyanúsított nem veszi át az idézést, akkor lakcím ellenőrzést hajtanak végre, hogy honnan idézhető, sőt az Ügyészség körözést is kiad lakcímének megállapítása miatt és ha nem veszi át akkor pedig elfogatóparancsot adnak ki ellene, aztán miközben bevásárol és valamelyik zsaru mondjuk felismeri vagy éppen nyaralni indul és közúti ellenőrzés során megállítják és kiderül, hogy körözik akkor meg mondjuk az ország egyik pontjából a családja mellől az ország másik pontjába szállítják. Ezzel nem érdemes játszani. És a tanút is ehhez hasonlóan kellemetlen helyzetbe lehet hozni. Úgyhogy csak óvatosan a tűzzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!