Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért kell a kamionokat és...

Miért kell a kamionokat és teherautókat "mindenhonnan" kitiltani? Miért érzik az emberek ellenségnek?

Figyelt kérdés
A magyar sofőrökre gondolok akik kellő tudással rendelkeznek, többnyire nem a magyar kamionos a hibás ha baleset történt. Nem bűnözők Ők nekünk szállítják az árut amit aztán megveszünk a boltban.
2012. júl. 20. 16:16
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
56%

Nem értem, hogy miért kell köpködni a kamionokra.

Próbáljunk meg kamionok nélkül élni egy hónapig. Azt hiszem, hogy mindenki éhen halna.

Sokan azt mondják, hogy nagyon károsítják a levegőt. Ez egy b@romság. Hasonlítsunk össze egy mai kamiont és egy dízel személyautót vagy egy kis furgont. Egyértelmű, hogy a dízel autó sokkal büdösebb és jobban füstöl.

Egyébként is a hulye tudatlan emberek azért is utálják a kamionosokat mer úgy vannak vele, hogy hiába keres többet a kamionos mégis egy tanulatlan ember és fizikai munkát végez. Milyen jó is az ilyenre köpködni meg lenézni.

Egy a lényeg aki utálja a kamionokat az ne kerüljön velük kapcsolatba. Úgy értem, hogy ne menjen boltba meg semmi ilyesmi mer azok a "kocsog" kamionok viszik oda az árut.

Aki utálja a kamionokat termeljen meg maga mindent és ha mindez sikerült majd utána ugasson.

Aki utálja a kamionokat az egy hulye kocsog!

2012. júl. 22. 18:16
 12/22 anonim ***** válasza:

Nem utálják a kamionokat, csak nincsennek felesleges millióik az embereknek és az önkormányzatoknak negyedévente rendbehozatni a házakat és az épületeket talapzattól a tetőtérig.

Meg szeretnek rendesen pihenni, és füstmentesen élni, meg egészséges zöldségeket és növényeket termeszteni.

2012. júl. 22. 21:46
 13/22 anonim ***** válasza:
44%

"Meg szeretnek rendesen pihenni, és füstmentesen élni, meg egészséges zöldségeket és növényeket termeszteni."

Egy modern EURO szabványos kamiont nem nagyon fogsz látni füstölni. A személyautók zaja és füstje nem zavar?

2012. júl. 23. 04:06
 14/22 anonim válasza:
41%
A modern kamionoknál nagyon sok személyautó sokkal jobban füstöl.
2012. júl. 23. 16:43
 15/22 anonim ***** válasza:
22%
Elnézést,hogy bele pofátlankodom ebbe a témába.De szállítmányozó vállalkozóként van némi rálátásom a témára.Még mielőtt valaki abba köt bele,hogy mit keres itt egy vállalkozó,annak elmondanám,hogy napi 6-órát ülök a gép előtt,importokat keresek,illetve számlázok,menetleveleket és tankolási számlákat hasonlítok össze,feszültség oldásként meg már kipróbáltam mindent a neten.Mielőtt vállalkozó lettem,én magam is lehúztam tíz évet sofőrként nyugat európai cégeknél.tapasztalatból tudom,hogy kb annyi a bunkó a kamionos"társadalomban" mint az élet más területein.Annyi különbséggel,hogy talán irányukban egy kicsit nagyobb az irigység.Ez maga a munka jellege miatt van,másrészről meg a fizetés miatt.Én speciel 15%-ot fizetek a bruttó bevételből mind a 20 sofőrömnek.Mivel csak ömlesztett árút fuvarozunk ez egy kiemelkedő fizetés,hiszen olasz illetve osztrák fuvarokat csinálunk.Havi 10-12ezer kilométert vezetnek 300-350ezer forintos fizetésért.Majdnem minden héten 2-éjszakát otthon tudnak aludni illetve a hétvége péntek délutántól vasárnap este 22-óráig szabad,természetesen idehaza.Ez már a kis fizetésűek szemében egy irigységre okot adó dolog.Tapasztalatból tudom,hogy állandó támadásokkal próbálnak ellenük tenni.Volt,hogy engem hívtak fel,hogy tilosban jár az autóm,ilyenkor megnyugtatom a spiclit,hogy nagyon szigorúan eljárok.Volt,hogy azzal hívtak gázolajat lopnak a kocsiból a sofőrök.Ez szintén nem hat meg,mivel nálam amíg a megállapított átlagon belül fogyaszt az autó,ez nem bűn.Én leírom nekik meg adómentesen jön havonta 50-70ezer Ft plusz,ami valljuk be őszintén arra elég,hogy amíg úton van nem költ a fizetésből.nem beszélve arról,hogy mivel a fogyasztással próbálnak játszani,kevesebb a szerviz költség,a kíméletesebb vezetés miatt.Scania R500-as autóim vannak,amik mind euró5-ös motorokkal vannak szerelve.Káros anyag kibocsájtásuk szinte semmi.A légrugós tengelyeknek köszönhetően,útkímélőek.Van olyan sofőröm aki diplomás,a legtöbbjük szakmunkás illetve érettségizett.Egyikre sem mondhatnám,hogy bunkó.Maximum magabiztosabbak az életben,hiszen 10-emberből maximum 2-képes jól vezetni egy 40t-ás szerelvényt.Ezért sok mindent megteszek nekik.Többek között amelyiknek volt hitele,azt kifizettem ha már legalább három éve nálam dolgozik.Most nekem törleszt csak kamatmentesen.Nem egyszer adtam nagyobb összeget valamilyen vásárlásra,esetleg hónap közepén is odajöhetnek hozzám előlegért.Ha maszek munkájuk van akkor adok autót,csak gázolajért cserébe.Ezzel csak azt akartam tudatosítani lehet,hogy egy kicsit magabiztosabbak ami nem egyenlő azzal,hogy valaki bunkó.Hiszen nem átlagos munkát végeznek,ezért átlagon felüli dolgokat kapnak.A kitiltás meg igazából érthető,de szerintem egy sofőr sem szeretne a pálya helyet ezeken az ösvényeken menni.Ha meg hazatart hát menjen.Szerintem mindenkinek jár ez a hazajutáshoz való jog.Én együtt működök velük,ha nem jogos a behajtása,hát megpróbálom papíron jogossá tenni.A vasúti szállítás meg egyszerűen nem kivitelezhető,legalább is az áruk nagy többségénél nem.Ugyan is óriási logisztikai teher volna,ha a nagy pályaudvarokra kellene az árút minduntalan behordani,majd a fogadó helyen kihordani.Mellette mindig a tőzsde a meghatározó abban,hogy mikor vesznek illetve mikor adnak el.Ezért vétel illetve eladás esetén nagyon rövid határidőkkel kell szállítani.Ezt meg a vasút nem tudja megoldani.De még a gyártó cégek is kisebb mennyiségekkel dolgoznak,nem raktároznak és a legutolsó pillanatban rendelnek alkatrészt a bedolgozó cégektől.A kamionos szállítással semmi baj nincs,gyors,megbízható.A balesetekre kitérve,meg szerintem sokkal kevesebb a gond a kamionokkal a számukhoz képest mint a rengeteg mazsolával.Hiszen nem hasonlítható egy olyan ember vezetés technikája egy kamion sofőréhez amelyik évente jó esetben 40-ezer km-t vezetget.A baj az,hogy amikor nagy ritkán balesetet szenved egy óriás,az elég látványos.A média meg szereti felfújni a dolgokat,de ez meg sajnos az élet valamennyi területére jellemző.Egy a fontos ha a közeledben van egy monstrum akkor gondolj mindig arra,hogy 18 méter és 40-tonna.Nem biztos,hogy minden szögben látja a kiskocsikat.Ezért érdemes megvárni,míg elfordul,bekanyarodik,leparkol.Hiszen minden megvásárolható dologhoz közük van,nélkülük nincs termelés,nincs piac,gazdaság.Elnézést a hosszú válaszért,de csak így érzem teljesnek.
2012. júl. 23. 17:18
 16/22 anonim ***** válasza:

"Egy modern EURO szabványos kamiont nem nagyon fogsz látni füstölni."

Mert a vállallkozók olyan jól állnak pláne nálunk, hogy telik nekik ilyenre...

Ettől függetlenül az EU szabványos kamion sem pehelysúlyú és halk, rongálja az épületeket és a házakat, ezért az országúton a helye.

2012. júl. 23. 22:04
 17/22 anonim ***** válasza:
58%
Érdekes. A buszok nem zavarnak és a vonatok amik élhetetlenné teszik a sín melletti területeket? A modern kamionokból nyugaton több van mint az öreg környezetszennyező jószágokból. Mellesleg a kamionokat a cégek rövid időn belül cserélgetik (4-6 év) különösen a nemzetközi szállítmányozással foglalkozók. Általában lízingelik nem pedig megveszik. Az út mint infrastruktúra pedig azért van, hogy használják. Engem a személyautók jobban zavarnak mert több van belőlük, zajosak még sem akarom betiltatni. Ez egy hungarikum. Valamihez nem ért vagy nem szeret az ember akkor azt be kell tiltani.
2012. júl. 24. 04:11
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem, kedves, mert a vonat a város szélén közlekedik (ahol kevesebben laknak), nem a központjában, a buszok meg jóval könyebbek és halkabbak, mint a kamionok, ráadásul nem szokásuk döngetni a városban, hogy ők megmutassák, mekkora királyok.
2012. júl. 24. 12:23
 19/22 anonim ***** válasza:

"ahol kevesebben laknak"

Aha, szóval ők nekik mindegy, a lényeg, hogy téged a belvárosban ne zavarjanak meg....

" nem szokásuk döngetni a városban, hogy ők megmutassák, mekkora királyok."

Kamiont, hogyan lehet döngetni?

"a buszok meg jóval könyebbek és halkabbak, mint a kamionok"

Már miért lenne halkabb?

2012. júl. 24. 19:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem megy a nyelvtan? Kamionnal döngetni, azaz száguldozni. Nem a belvárosban lakom, nem erről van szó; ne forgasd ki a szavaimat - amúgy sem megy neked a magyar nyelv.
2012. júl. 24. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!