Miért kell a kamionokat és teherautókat "mindenhonnan" kitiltani? Miért érzik az emberek ellenségnek?
Mert megrongálja a házakat azokon a településeken ahol áthalad.És az utat is hamarabb tönkreteszi mit az 1-2 tonnás személyautók.
Én azon a véleményen vagyok hogy jobb lenne mindent vonattal vitetni.Gyorsabb sokkal.
Igen, az elsőnek nagyon igaza van.
Van a szomszédunknak egy kamionja, mert kamionsofőr. Tiszta jó arra kelni hajnali 5-kor hogy azzal a nagy sz*rral elmegy a házunk előtt és beleremeg minden.
Amellett hogy hangosak, még az utat is eléggé rongálják. Arról nem is beszélve, amelyik kamionos bunkó is..
Dehogy minden épülethez.Nem így értettem.Csak lecsökkenteni a kamionos forgalmat és amit lehet helyettesíteni tehervonatokkal.
Szerinted miért építenek olyan sok elkerülő utat?Mert települések épületeit megrongálják a sok tonnás kamionok mikor elhaladnak az úton.Volt szerencsém ilyet tapasztalni egy ismerősömnél.Sokszor mozognak a serpenyők a falon a kamionok miatt.Emellett hamarabb repedeznek a falok és csökken az ingatlan ára.
Ezért kell a kamionokat kitiltatni.
Nem beszélve arról hogy a az utakat is tönkre teszik.
Egyetlen teljesen megrakodott kamion az útburkolatot olyan mértékben károsítja, mint 10.000 (igen, tízezer) ugyanott áthaladó személyautó. [link]
A sofőr tudása nem számít, a közúti árufuvarozás a kibocsátott károsanyagok miatt rettenetesen káros és sokkal kevésbé hatékony, mint pl. a vasúti szállítás. Persze világos, hogy nem lehet mindenhova vasúttal szállítani.
Érdekes tény, hogy két évvel ezelőtt a Magyar Posta vasúti szállításról közútira váltott mindenféle alaposabb indok nélkül.
"Én azon a véleményen vagyok hogy jobb lenne mindent vonattal vitetni.Gyorsabb sokkal.
"
Oké, de a vasútállomásról talicskával hordjuk utána az élelmiszert a boltba.
Mert az épületekben károkat okoznak (nem véletlenül néz ki olyan rosszul az Andrássy út sem!), és mert zavarják a lakókat.
Azért van az autópálya, hogy azt használják.
"nem véletlenül néz ki olyan rosszul az Andrássy út sem!"
Igen, ott aztán marha nagy a kamion forgalom.... Mellesleg BP.-n behajtási engedély szükséges. Amúgy a kamionokat mindenki utálja és köpködnek rájuk. Hozzáteszem, hogy pár éve Spanyolországban sztrájkoltak a kamionosok és az emberek kikeltek magukból, hogy nincs tej a boltban sem kenyér, ilyesmi. Az emberek nagyon szeretnek háborogni mindenen, bár ez kicsit magyarspecifikus proli magatartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!