Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi van akkor ha valakit...

Mi van akkor ha valakit feljelentenek IP cím alapján? Mit tesz a rendőrség?

Figyelt kérdés
2012. júl. 1. 12:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
21%
Nah de nagyra vagy magadra, csak tudnám minek. Anyukádat nevezd okostóninak. -.-' Kölöknél ok, de felnőtteknél szerinted ki fogja bevallani, ha rá se tudják bizonyítani?
2012. júl. 1. 18:34
 12/25 anonim ***** válasza:
69%

"Nah de nagyra vagy magadra, csak tudnám minek. Anyukádat nevezd okostóninak. -.-' Kölöknél ok, de felnőtteknél szerinted ki fogja bevallani, ha rá se tudják bizonyítani?"

Nagyra vagyok magamra úgy van, te értetlenkedsz... Én nem a gondolataim írtam, hanem tényeket, ami megtörténtek, de most én vagyok a hülye f.sz, mert mást merek írni mint te, meg nagyképű is vagyok, mert nem képes egy gyerek felfogni, hogy hogyan működik. Mint mondtam, nem fogom elárulni neked részletesen, szájbarágósan, hogy miként lesz meg, mert akkor engem felelősségre vonnak, másnak meg tippet adok.

2. Kicsi vagy te ahhoz, hogy anyukámat a szádra vedd. Nem értem, miért kezdtél szitkozódni. Ha én okoskodnék bele abba, amihez te értesz, én viszont nem, akkor minden bizonnyal engem is okostojásnak hívnál. De én ezt nem teszem, ebben különbözünk.

3. Mint írtam, nem fogom elmondani, hogy hogyan működik egy ilyen nyomozás, hidd el, hogy rá fognak(unk) jönni.

Ui.: Olyan érzést keltesz, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne az internetes csalás, zaklatás, és a rendőrök pedig nem is foglalkoznak vele, mert úgysem jönnek rá, hogy ki volt az elkövető, és ez teljesen rendjén van így.

2012. júl. 1. 19:14
 13/25 anonim ***** válasza:

Gyerekek, nincs veszekedés!

Különben tényleg ki szokták nyomozni IP cím alapján az előfizetőt (kb. 5 percbe telik), de számos olyan példa van rá, hogy ez nem volt elég bűncselekmény bizonyításához ( [link] ). Ma már szinte minden lakásban van wi-fi router, mondhatja bárki, hogy nem volt megfelelő a védelem és felcsatlakoztak a címére. Az már más kérdés, hogy személyes adatokkal való visszaélés vagy lopás esetén más ráutaló jelek, motiváció, indíték is játszanak, a számítógépen található bizonyítéokról nem is beszélve, tehát a 16 éves Vér Pistike nehezen magyarázná ki magát a Facebookos zaklatási ügyből, de ha valaki elég ügyes, akkor nem ítélhetik el pusztán IP-cím alapján.

2012. júl. 1. 19:45
 14/25 anonim ***** válasza:
40%
Ha te bemész egy szalvétára írt IP címmel a rendőrségre, kiröhögnek.
2012. júl. 1. 19:54
 15/25 anonim ***** válasza:

Attól kérdezném, aki látott már ilyen ügyeket és biztos abban, hogy a rendőrök ilyenkor megtalálják a tettest : és mi van akkor, ha pl. egy nagyon sok fős munkahelyről vagy sok fős iskolából, kollégiumból--stb. szórakozik valaki ?

Mondjuk ha találnak ott valakit, aki még akár ismeri a sértettet, az már pl. elég az elítéléshez vagy mi ?

Ezzel a példával csak azt akartam érzékeltetni, hogy attól, hogy valaki szóba jöhet elkövetőként és akár több közvetettnek értékelhető bizonyíték is van ellene (hogy ő is használhatta a gépet és hogy ismerhette a sértettet), attól még szerintem egyáltalán nem bizonyított, hogy bűnös és ő volt.

És amúgy egy 3fős családban sem, más kérdés, hogy a te példádban ha jól értem, a gyerek bevallotta rendőri nyomásra a dolgot. Mondjuk az kicsit fura, hogy egy facebook-os becsületsértést említesz, nem hinném, hogy a magyar rendőrségnek lenne kapacitása facebook-os vagy gmail-es üzenetek származási helyét felderíteni , tekintve hogy amcsik. más persze a helyzet egy magyar emailszolgáltatóval - pl freemail vagy az iwiw-vel. de a facebook meg a gmail visszaélések sztem nem kideríthetőek.

2012. júl. 1. 22:38
 16/25 anonim ***** válasza:

jah, még azt akartam mondani, hogy hivatalosan egy internetes visszaélésnél az iternetszolgáltatót IS fel kell keresni (az IP cím miatt) és az emailszlgáltatót vagy közösségi oldal szolálatót IS, ahonnan az üzenet ment . önmagában csak az egyik hivatalosan nem elég.

ha te láttál olyan ügyet, ahol elég volt, akkor ott valakik nagyon elsiklottak efelett a nyomozásnál és a vádemelésnél.

2012. júl. 1. 22:42
 17/25 A kérdező kommentje:

És általában ezért milyen büntetést adnak???

Vagy nem adnak semmi??

2012. júl. 2. 14:26
 18/25 A kérdező kommentje:
Egyébként meg köszönöm mindenkinek a kommenteket :)
2012. júl. 2. 14:27
 19/25 A kérdező kommentje:
Amúgy most megváltozott az IP címem....ilyenkor mi van, ugyan úgy megtalálhatnak???
2012. júl. 2. 14:37
 20/25 anonim ***** válasza:

"És általában ezért milyen büntetést adnak???"

Mármint miért? Az Ip-cím lenyomozása csak a módszer, kereshetnek IP alapján tömeggyilkosokat, piti tolvajokat és szimpla gyanúsítottakat is (ha nincs konkrét bizonyíték akkor első körben mindenki csak gyanusított).

"Amúgy most megváltozott az IP címem....ilyenkor mi van, ugyan úgy megtalálhatnak???"

Igen, a szolgáltatód logolja, hogy mikor mi volt az IP-d.

2012. júl. 2. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!