Ha drog-/lány-/szerv-kereskedőket, gyilkosokat tartóztatnak le, akkor lefoglalja a rendőrség a vagyonukat?
Ez egy külföldi gyakorlat, amit át akarnak venni. Úgy emlékszem hogy Horvátországban pl az egyik minisztérium működik egy drogkereskedőtől lenyúlt palotában.
Amúgy a lefoglalt dolgokat megsemmisítik. (kivéve a nőket, azokat elengedik :))
De én a vagyonra gondoltam, nem a drogra vagy a szervekre:D Szóval azokra a több milliárdos összegekre, luxus ingatlanokra, dzsipekre stb, amik a maffia tulajdonában vannak.
most láttam a Veronica Guerin c. filmet, és Írországban egy újságírónő meggyilkolása miatt vezették be, hogy lefoglalják a drogpénzeket (előtte nem foglalták le, ezért a drogbárók lefizettek mindenkit a rendőröktől a politikusokig, ezért soha nem ültették le őket)
Amíg nem foglalják le a bűnözők vagyonát, addig úgyis lefizetnek mindenkit, ennyi pénznek senki nem tud ellenállni, ezzel még a dédunokájuk biztos megélhetését is biztosítani tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!