Nők lehetnek kommandósok? Ha igen, mi a véleményetek erről?
Vonulós tűzoltó biztosan nem lehet nő, mert a munka törvénykönyvében van rá utalás, hogy fokozott hőterheléssel járó munkát termékeny korban lévő nő nem végezhet. Pontos paragrafust nem tudok fejből idézni, de én is olvastam, amikor linkelték..Önkéntes tűzoltó viszont lehet nő. Érdekes...
Kommandósoknál meg biztos vagyok benne, hogy lehetnek helyzetek, amikor nőre is szükség lehet. Ezeket hogyan oldják meg? (pl nő ruházat átvizsgálása, nő kiutasítása az országból és annak kísérete (mosdóba pl).
Katona is lehet nő nem? Terrorelhárító akkor miért nem? A tűzoltóságot sem értem igazán...
A tűzoltóságról ennyit találtam:
A TEK-nél nem találtam semmi kizáró okot, szerintem ha van felvétel és a követelményeknek megfelelsz akkor fel vesznek.
Bár egy emailt megér szerintem a kérdés, csak hogy nehogy árnyékra vetődj.
Utolsó kikérem magamnak a többi női kollégám nevében is!
Elég kemény helyen dolgozom a rendőrségen, bűnözők között és eddig minden esetben megálltam a helyem, soha nem szorultam a férfi kollégáim segítségére. És hiteltelennek sem éreztem magam soha, elég határozott fellépésem van, muszáj is hogy az legyek, különben tényleg hiteltelen lennék.
Valóban vannak miss cicababák, de azért nem kell általánosítani.
Nem érzem magam keménynek, de ha nulla önbizalommal, kikenve kifenve, 20 cm-es műkörömmel oda állnék mutyizni a 200 kg-s bűnöző elé és kiscsibe hangon megszólalnék, kb megenne reggelire és hatszor körberöhögne, na akkor lennék igazán hiteltelen. Akinek van kiállása és tisztában van a törvényekkel, jogokkal és a saját korlátaival az nem tudja hiteltelenül végezni a munkáját, és ez szerintem minden munkahelyre igaz, nem csak a rendőrségre.
És tudod a rendőrségen van olyan munka amit csak nők végezhetnek, és olyan is van amihez egy nő jobban ért, mint egy pasi. Nem véletlenül van minden családi családi perpatvarnál legalább 1 női járőr.
Igen, lehetnek. Nem értem miért kell ekkora különbséget tenni férfi és nő között. Egyáltalán nem korrekt azt mondani az egyik nemnek, hogy márpedig ezt a munkát te nem csinálhatod. Miért ne csinálhatná? Persze nem a kommandós szakma lesz a legelterjedtebb a nők körében, de ha valamelyik női egyed elég affinitást érez a kiválasztott mestersége iránt, és szellemileg és fizikailag is képes ellátni a feladatát, akkor miért ne állhatna munkába? Én támogatom, hogy a nők is érvényesülhessenek a világban, hogy ha szeretnének ők is lehessenek rendőrök, kommandósok, katonák, stb.
Ahogy az egyik válaszadó is írta a rendőrségnek több fajta feladatot is el kell látnia, ezért soha nem szabad általánosítani abból amit egy egyszeri ember láthat. Most komolyan mivel futottál eddig össze? Egy közlekedésben dolgozó, vagy egy épp helyszínelő rendőrrel? Valószínűleg nekik nem kell olyan "keménynek" lenniük, de igenis vannak olyan rendőrök akiktől megkövetelik ezt. És ne nevezd hiteltelennek az olyan rendőrt/rendőrnőt aki lehet hogy épp azon fáradozik hogy mondjuk egy sorozatgyilkost fogjon el többek között a te érdekedben! Vannak akik naponta az életüket kockáztatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!