Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért van a rendészeti szakköz...

Miért van a rendészeti szakközepekbe ilyen kötelező 1 hónapos izom / erőnlét LE építő kiképzés?

Figyelt kérdés
Vázolom röviden a történetet: Unokatesóm jelentkezett rendőrnek. Fizikuma akkor még 100%-os volt. 98 kg kigyúrt 6 éve edz / régebben atlétikázott. Természetesen fel is vették a szakközépbe. De az 1 hónapos kiképzés után fogyott vagy 15 kg-ot fizikuma is jelentősen romlott. Elment a kedve az egésztől, így otthagyta. Állítólag kajálni nem tudott állandóan sürgettették.Ez csak azért vicces, mert a tanárok azt mondták neki hogy ez a kiképzés azért van hogy felerősítsék őket....

2012. jún. 24. 08:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Már legalább 4-en mondtuk el neked, hogy nem leépítenek - egyszerűen az unokatesód csak felfújt volt, nem pedig izmos. A fizikuma pedig hírből sem volt 100%-os, különben bírta volna. Az, hogy egy helyben állva fel tud emelni 80kg-ot, és nem bírod két kézzel átfogni a bicepszét, az hírből sem 100%-os fizikum. Az ilyen felfújt kondi-csávók akkor lepődnek meg a legjobban, amikor egy egyébként szikár, náluk 20-30kg könnyebb "kiscsávó" úgy vágja őket földhöz, hogy nyekkennek...

A rendőrségnél nem az számít, hogy fekve mennyit tud nyomni, hanem az, hogy le tud-e futni 15km-ert, és képes egész nap menni, nem pedig 15 percig keményen nyomni, aztán három órát hulla...

2012. jún. 24. 12:12
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy hova járt az unokatesód, de valami nagyon nem stimmelt nála. Nem egy, nem kettő fiatal rendőrt ismerek, és mind különösebb fogyás nélkül kibírta azt az egy hónap kemény kiképzést. Valami nagyon nem stimmel az unokatesóddal, ha ilyen remek fizikummal nem bírta. Sürgetik az evésnél, mi? Nah ilyet sem hallottam még. Nem valami elit kommandó tagjává képezték, "csak" járőrnek. Kapnak reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, meg vásárolhatnak is maguknak, senki nem üti a hátukat miközben enni kell, meg nem ordítanak a képükbe. Nagyon vetít az unokatesód. Lehet, hogy inkább valami szerre szokott rá, és attól fogyott, vagy tényleg előtte kokszolt, és attól járt így, hogy ott már nem tudta lőni az anyagot magának. Vagy lelkileg viselte meg, hogy most nem ő volt a "ki ha én nem, faszagyerek vagyok, most jöttem a kondiból, megmutatom én majd mindekinek, szíjjel vágok köztük, helyi keménykedő csávó vagyok...", és ez a pszichológiai nyomás hatott így rá.
2012. jún. 24. 14:39
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk is voltak a suliban "kemény" csávók, az 1 hónap végére kb így néztek ki, mint a haverod.

Ez azért van drága, mert a rendőrségen nem az a lényeg, hogy hány mázsát tudsz megemelni, hanem hogy ha kell kibírj 12 órát vagy többet kaja nélkül 2 dl vízzel, vagy több órát sötétkék sapkában, vigyázz állásban, tűző napon, 45 fokos hűségben. Tudod??

Kajálni nem tudott?? Jaj szegény. A haverod leendő parancsnokát rohadtul nem fogja érdekelni, hogy ő még nem ette meg a napi kalória és fehérje adagját, de az viszont nagyon is fogja érdekelni, hogy normálisan, időre, elvégezze a rábízott feladatot. Mikor a zavargások voltak 2006-ban 48 órán át szolgálatban (nem az utcán, máshol is volt meló bőven) voltam 1 óra alvással, és 3 azaz 3 db szendviccsel a hasamban, a döglött kutyát nem érdekelte, hogy éhes vagyok, szomjas vagyok, fáradt vagyok, de a telefonom megállás nélkül csörgött, hogy kész van e már a munka amit 3 perce kiadtak és már akkor is késő lett volna ha eredménye van! Na barátom ez az ami érdekli a parancsnokokat, nem pedig a felfújt izom. Azt meg nem kell bemesélni, hogy nincs felfújva, a táplálékkiegészítők is fújnak, a férjem is kondizik, ha kihagy 1-2 edzést és táplálékkiegészítőt már össze is esnek az izmai. Hát ennyit erről!

Sokan azt hiszik a rendőrség sétagalopp, hát elárulom hogy nem az!

2012. jún. 25. 13:50
 14/20 A kérdező kommentje:
Ahhoz , hogy az ember erős legyen ahhoz enni kell. Továbbra sem tudom megérteni hogy akarnak rendet csinálni olyan 50 kg-os rendőrökkel akik nem esznek. Kérdem én hogy megy oda egy ilyen intézkedni mondjuk 2 kopasz 120 kg-os cig*nyal szemben? Jah úgy , hogy jön 20 db rendőr 2 emberre :(((( Azaz 20-an már kitesznek 2 embert...
2012. jún. 25. 14:34
 15/20 anonim ***** válasza:

Én elvégeztem a rendészeti szakközepet, és az még 2 éves volt, nem 5.1 dolby. Én nem szedtem semmilyen szert, és híztam, azaz izmot szedtem fel, és vizet adtam le.

A felfújt embernek meg úgy szétszedtem az ízületeit, hogy csak pislogott. Semmit nem ér a pufi izom, ha a cigány benyúl a lábad közé a késsel. A gyorsaság és a szikárság, illetve a kitartás a lényeg.

Illetve még azt szeretném megértetni veled, hogy az nem igazán jó ha meghatározott időpontban eszel, mert az immunrendszered legyengül, és nem fogod bírni a forgalomirányítást -28 fokban, vagy 45 fokban 8 órán át koncentrálva, étel nélkül. Tudom milyen! Láttam már kokszkirályt összeesni 35 perc vigyáz állás után...

Ez pszichológia.

2012. jún. 25. 16:18
 16/20 anonim válasza:
Lehet a tanárok a mentális erősítésre gondoltak,hogy fizikai terhelés mellett próbálják a tűrőkepésséget is növelni hisz arra is szüksége lesz majd a rendőrnek szolgálat közben!
2012. jún. 26. 09:51
 17/20 anonim ***** válasza:

a 60 kg-os kollégám az unokatesódat fél perc alatt bedarálná úgy, hogy két hétig csak feküdne. Szikár, vékony csávó, 170 cm-es magassággal. kixbox világbajnok a gyerek, senki sem nézné ki belőle.

Amúgy alap, aki kondizik, súlyokat emelget és 100-120 kg, a legkönnyebb ártalmatlanítani. Lassúak, kötöttek. Mint az uncsitesód. Feladta, pedig végre RENDES IZOM is ment rá életében először.

És kiskomám, én sem vagyok akkora mint a rokonod, sőt!!!! De meglepődnél, a normális izmú ember mire képes. Csak saját súlyommal edzek, futok, max. néha kettlebell. Csodákra képes konditerem helyett, és akkor nem lesz 15 kilós fogyás.

2012. jún. 29. 19:42
 18/20 anonim válasza:
Hülyeség amiket itt irnak.Ha nemtudott rendesen enni nem csoda hogy lefogyott,aztán megnézem hogy mikor vágja földhöz a 100kg-s elvileg jó fizikumu csávot egy nála 30kgval könnyeb kis szaros.Csak sokan irigykednek a kondisokra azért szólják le őket.
2012. okt. 25. 20:27
 19/20 anonim válasza:

mindenki kemény, de senki sem golyóálló!

rendvédelmi szerv! miért van tesi? mert futni kell a rabló után és le kell nyomni a földre ha kell és mert növeli az állóképességet! 15kg-ot fogyott??? mese habbal!

jöjjön katonának! ott az első héten megtörik és sírva mehet haza! nagyobb fizikai igénybevétel van és nem a kigyúrt állatok cipelik a legmesszebbre a 20kg-os málhát és a fegyvert!

semmibe se nézem azt aki konditerembe jár! kinevetem!

futás, fekvő, felülés!

2012. nov. 12. 12:10
 20/20 anonim válasza:

Hát igen sajnos vannak olyan emberek akik azt hiszik hogy simán bírni fogják a kiképzést csak azért mert totál ki vannak gyúrva... persze mindenképpen vannak kivételek.

Nem elég csak fizikailag (vagy kinézetileg)toppon lenni, hanem mentálisan is bírni kell a megpróbáltatásokat.

Amúgy nem minden konditerembe járó azért eddz hogy iszonyatosan nagy izomtömege legyen, (már akinek ez sikerül valamilyen úton módon)vannak olyan emberek akik az edzést "gyógyszernek" tekintik amivel az elméjüket IS fejleszteni tudják... Aki nincs ebbe benne az nem tudja hogy mit is beszél, meg az is egy ökörség hogy 1-2 edzést és táplálkozást kihagyó embernek az izmai összeesnek...

2013. jan. 22. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!