Kötelező a bírságolás?
És mi van, ha az istenért sem tudnak szabálytalankodót találni? Mert ugye csak nem gyűlik a pénz az emelkedő büntetésekből...
Urban legend.
Éppen tegnap olvastam valahol, hogy a költségvetésbe BETERVEZTÉK a különböző bírságokat bevételként. Nem csak közlekedési, hanem építésügyi, erdőgazdálkodási, stb.
Na innen nekem azt mondanak amit akarnak...
"Bizosan nem lehet állítani,hogy lesz szabálytalankodó"
-Ennek okából majd csinálnak..ez köztudott tény.
7/7-es
Az köztudott tény,hogy a rendőröknek egy bizonyos százalékot teljesíteni kötelességük a bírságolásokat illetően.Na már most,az is köztudott tény,hogy egy jó pár embert bírságoltak már meg olyan büntetésekkel,szabálysértésre hivatkozva ami meg sem történt bizonyíthatóan.Az is ismert jelenség,hogy akkor is ki kellett fizetni,bár a bírságot kiszabó szerv elismerte a tévedést.
Ez egy baromság! Lecseszhet a főnök, ha nem bírságolsz eleget, mert hát ugye a munkádat lemérni a statisztika alapján lehet, ennyi. Könyörgöm, ha valamelyik rendőr egyetlen egyszer leírná (ne adj isten egy diktafonnal szemléltetné is), hogy a főnöke kiadta napi parancsba, hogy ennyit meg ennyit KELL behozni, azt a főnököt nagyon sok évre lesittelnék....
Lehet utálni a rendőröket, lehet mindenféle "köztudott" tényeket hangoztatni, de gondoljuk már végig egy kicsit: A rendőr akkor is annyi fizetést kap amennyit ha napi 300.000 Ft bírságot visz be, meg akkor is a 3000 Ft-ot... hetente...
Mi az istenér vállalná hogy, ha nem követett el semmi az ember akkor ő elkezdjen vele addig harcolni amíg rá nem tud húzni valamit??? Miért vállalná azt, hogy a mai világban több szervezet is van ami arra "szakosodott", hogy a polgárt védve a rendőr intézkedését vizsgálgassa évekig, ami idő alatt a rendőrt felfüggesztik, ne adj isten ki is rúgják, mert etikailag nem felel meg az elvárásoknak, ha bármilyen eljárás van vele szemben?
Valóban, betervezték a költségvetésbe a bírság összegeit. Ezzel nem is vitatkozok. De ha nem jön össze akkor nincs pénz papírra, egyenruhára, vagy épp épület fűtésre... Nem a kisrendőr kapja a zsebébe, nem érdeke neki hogy többet bírságoljon, mint amennyit muszáj...
Azt hogy mennyit muszáj? Azt mindenki döntse el saját maga... Szerintem ha iszom,ha gyorsan hajtok, ha nem állok meg a pirosnál, ha a telefonommal vagyok elfoglalva jogos a bírság. Pontosan akkora összeget érdemlek meg, amekkorát annak kívánok aki ivott/gyorsan hajtott/nem állt meg a pirosnál/vagy a telefonjával volt elfoglalva és emiatt elütötte a gyerekemet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!