Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Emeletes házban lakok van egy...

Znz kérdése:

Emeletes házban lakok van egy felső szomszédom aki le szokott jönni, hogy vegyem már lejjebb a zenét! Lejjebb is szoktam! De ma lejött és megfenyegetett hogy feljelent! Szerintem nincs joga ehhez mert nem este hallgatom! Jol gondolom nem?

Figyelt kérdés

2012. máj. 15. 12:10
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Amúgy nm halgatom hangosan csak felettünk lakik és az a kínja hogy a mélynyomó basztatja és vegyem lejjebb !! de istenem nm operát akarok hallgatni 17 éves koromban ! és ez már nm az első hogy ugat ... És ez nm valmi hirtelen felindulás mert 'Ő' érettségit javit és ez szerintem nm állapot hogy fojamatosan lefele kel hogy járkájon és szojon hogy vegyem lejjebb ! és nm is az a baj az a furcsa, hogy csak Öt zavarja mást nm igen ( és általában nm este hallgatom hangosan hanem délután !
2012. máj. 15. 13:47
 12/23 anonim ***** válasza:
87%

" az a kínja hogy a mélynyomó basztatja"...ha nálunk valaki mélynyomóval tolná, jól pofán is kúrnám.

"Öt zavarja mást nm igen"...mert ő lakik feletted.

Akárhogy nézzük ebben a történetben te vagy a fasz, és te háborogsz, mikor zavarsz másokat akik dolgoznak. De igazából van egy nagyon jó megoldás: FEJHALLGATÓ...abban bömbölhet a zene is, és senkit nem fogsz zavarni.

2012. máj. 15. 14:07
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kérdező a jövőnk záloga, dögöljek meg, ha kiváltom.
2012. máj. 15. 14:09
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan nem értem mit ír a kérdező.
2012. máj. 15. 14:18
 15/23 A kérdező kommentje:
De istenem légyszi ne ugy képzeld már ell hogy leremeg a falról a kép !!! éphogy hallani !! sött 1.5 re val levée az a szar !!! de öt az is zavarja sinte csak magasat ad már ki de neki az is baj! és furcsa modon az altunk lévőő leszarja !!
2012. máj. 15. 15:12
 16/23 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést kitárgyaltuk a jogszabályok tükrében és az a piszok valóság hogy a jogszabály egyáltalán nem határoz meg időbeli korlátot csendháborításhoz!!!

A csendháborítást megvalósítod ha olyan hangos zenét hallgatsz napközben ami alkalmas a többi lakó nyugalmának megzavarására! Ha valaki építkezik a házban az is feljelenthető lenne, bármilyen "igazságtalanul" is hangzik, még akkor is ha kiírja hogy zajongani fog!

Magyarán ha nappal ordít a zene az is csendháborítás és 30.000 forintos bírsággal büntetendő ALKALMANKÉNT!

A dolog úgy működik hogy kihívja a rendőrséget és megkérnek hogy halkítsd le. Ha nem tennéd, mehet a feljelentés.

Ha következőnek jönnek ki akkor már simán mehet a feljelentés!

A büntetés alkalmanként 30.000. Vagyis ha 5-ször vagy feljelentve az 150.000 büntetés, ha 10-szer akkor 300.000 és így tovább!

A társasházi szabályozás csak szigorúbb lehet mint a törvény vagy helyi rendelkezés(mondjuk a kerületi önkormányzaté) de enyhébb NEM!!

Szóval én a helyedben letekerném a basszust és a hangerőt mert ha megindul a feljelentgetés akkor bizony lehet hogy el kell adni a hifit hogy fizetni tudjátok!

2012. máj. 15. 16:20
 17/23 anonim ***** válasza:

Először is, az nem fenyegetés, hogy kihívja a rendőröket, hanem lehetőség.

A nap bármely szakában el lehet követni a csendháborítást, indokolatlan zajkeltéssel.

Ez úgy működik, hogy kimegy a rendőr, közli veled, hogy a lakás előtt 2 percet állva jól hallhatóan a pihenést zavaró hangok szólnak. Ezért figyelmeztet, hogy halkítsd le, és elmondja, hogy ha a nap folyamán vissza kell jönnie, és ugyanezt tapasztalja akkor feljelent, és a zajkeltő eszközt lefoglalhatja, téged előállíthat.

Tehát vagy alkalmazkodsz, vagy végigzongorázod a fentebb leírtakat.

2012. máj. 17. 12:09
 18/23 anonim válasza:

Sok minden eszembe jutott ezzel kapcsolatban, de igazából akkor gondoltam, hogy válaszolok, mikor a 'mélynyomó' szót olvastam. :)

A cégünk irodája egy földszintes üzletházban van (irodák, üzletek stb.), egyik oldalról (az iroda felől) nagy parkoló, másik oldalról forgalmas kereszteződés.

Egyszer hallom, vagy inkább érzem, hogy valami iszonyúan dübörög a basszus valahol, gyakorlatilag zavaróan rezegteti a levegőt az irodában, nagyon zavaró volt, de biztos voltam benne, hogy a lámpánál áll egy autó komoly hifivel, és mindjárt zöld lesz, aztán viszlát.

De a forgalom megindult, a dübörgés maradt.

Kisétáltam, füleltem, mi a fene ez. Hát kiderült, mikor a parkolóba átsétáltam, hogy egy Swift sedan, aminek nyitva az első ajtaja, szolgáltatja a mélyet. És hangereje ALIG volt. Szinte nem is lehetett hallani, de az irodában (az autótól 5-6 méterre van az iroda) a levegő, az agyam, minden rezgett a basszus ritmusára.

Ott támaszkodott a srác a kocsinál, aztán kicsit elbeszélgettünk tök normálisan, hogy ezt nem mondod, hogy innen szól... Rögtön lehalkította, nem is gondolta volna, hogy ilyen rezonanciát kelt a mély. Beszélgettünk egy kicsit a hifiről, aztán ennyi.

A mély hang 'csodákra képes'. :)

Kérdésedre konkrétan, én úgy tudom, hogy tényleg társasháztól függ, mikor vannak 'csendes' órák, ha ez nincs meghatározva, akkor meg úgy tudom, már rég nincsen érvényben, hogy este 10-ig bármit, hanem nappal sem lehet zajongani (kinek mi a zaj persze), mert azzal birtokháborítást követünk el, és rendőrt lehet rá hívni.

Nézd meg a házirendet, és esetleg egy üveg bor, vagy egy tábla csoki kíséretében menj fel a szomszédhoz, beszéljétek meg, mikor nincs otthon, amikor szabadabban hallgathatod a zenét.

2012. máj. 17. 18:29
 19/23 anonim ***** válasza:

Egyébként szerintem is érdemes megbeszélni a dolgot!

Talán egy tanulságos példa majd robcsi14-et is elgondolkoztatja!

Középiskolai barátnőm házában volt egy bunkó nagy darab izom állat aki szintén bömböltette a zenét és nem lehetett vele mit csinálni mert nem érdekelte!

Aztán egyszer arra ment le reggel hogy a BMW-jén a 4 kerék kiszurva, fényezés összekarcolva, ablaküveg szintén!

Piszok ideg volt és ment volna balhézni a szomszédhoz de az épp nyaralt horvátban.

Tényleg nagy örjöngést rendezett és ment a zene ordíttatása is jó pár napig még nagyobb hangerőn.

Aztán abbamaradt és többet nem zajongott...

A pontos okra volt pár tipp de állítólag valaki bedobott egy levelet a csávóhoz valami hasonló szöveggel hogy "a kerekeket lecserélted de mi még mindig nem tudunk aludni". Állítólag ezután fejezte be a dolgot!

Szóval Robcsi ne feledd hogy ha van autód vagy bármilyen vagyontárgyad neked vagy a szüleidnek az sokkal nagyobb gáz ha valaki bosszút áll és csinál egy 500-600.000-es kárt ALKALMANKÉNT(!!) mint hogy lehalkítod a zenét!

És a hangos zenéért nem ez az első amikor valakin a kerék kiszurásával álltak bosszút! Sajnos barátommal is előfordult már...

Úgyhogy én azért a "adjunk neki még hangosabb zenét" hozzáállást óvatosan alkalmaznám mert aztán válogathatsz hogy a sok szomszéd közül ki áll rajtad bosszút...

2012. máj. 17. 23:44
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mert olyan k*rva kemény hip-hop gengszter vagy, hogy annak ellenére kihallgattak Biggie Smalls meggyilkolásánál, hogy akkor még az abc alapjaival ismerkedtél, meg tátott pofával nézted a Micimackót. Istenem, az ilyen műmájer bunkókat de utálom. Nem csak hogy tahó, de még büszke is rá, és azt javasolja másoknak is, hogy azok legyenek.
2012. máj. 24. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!