??Mármint aki csak az első 5 osztályt végezte el?
Egyértelműen nem. A rendőrtiszti főiskolára érettségivel lehet jelentkezni. Szóval aki csak 5 osztály csinált meg annak nyilvánvalóan nincs érettségije, tehát nem felvételizhet a rendőrtisztire ergo el sem végezheti, nem lehet belőle rendőr.
Ehhez nem kell rendőrnek lenni, ezt mindenki tudja...
Aber:
ott van pld. a Szegedi Rendészeti Szakközép- és Szakiskola, ott is lehet valamiféle olyan végzettséget szerezni, amivel már mehetsz rendőrnek.
Van ilyen rokonom.
Meg egy rakás volt évfolyamtársam már egy éve rendőr, holott én úgy tudom, a rendőrtiszti 4 éves, ez a szakközép 2, és én 2 éve ballagtam gimiből... Fogalmam sincs, ők hogy csinálták...
Aki kijárta az első öt osztályt, az természetesen lehet rendőr.
Feltéve, hogy kijárta a további hármat az általános iskolában, négyet a középiskolában (ha ez rendészeti szakközép volt, akkor akár már ezzel is), illetve 4 évet még végez a rendőrtisztin.
Ha viszont az öt osztályt úgy járta ki, hogy kétszer az elsőt, és háromszor a másodikat, akkor onnantól már elég nehéz elképzelni... :)
Érettségi nélkül ma már senki nem lehet rendőr, ha jól tudom, az 1990 előtt volt így.
Aki nem rendészeti szakközépben érettségizik, az érettségi után jelentkezhet kétéves rendészeti képzésre, aztán rendőr lehet.
De nem minden rendőrnek kell végeznie rendőrtiszti fősulit, csak a magasabb beosztásban lévőknek. Itt pár előttem szóló úgy írja, mintha az összes rendőrnek főiskolát kellene végeznie. A trafival bokorban bújkálónak nem kell RTF-re járnia.
A 4/9-es válaszban mi az, ami az emberek 41%-nak nem hasznos?
Minden átlag 11 éves kiskamasz, aki kijárta az ötödiket, lehet még rendőr. Csak tovább kell tanulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!