Állítólag a malacnak jobb a szaglása mint a kutyának ezért a drogkereső kutyákat felváltanák a malacok. Rendőrök ti el tudnátok képzelni hogy egy másfél mázsás disznóval osszátok meg a rendőrautótokat? Aztán helyszínelésnél mire az kiszáll stb.
Kétlem, hogy jobb lenne a szaglása a malacnak.
Németjuhászom van, mindamellett, hogy nagyon kifinomult a szaglása, intelligens, kiváló őrző-védő is.
Nem ismerem a malacok szaglószervét, azt viszont tudom, hogy a kutya szagmaradványok észlelésében is kiváló, tanítható sok egyéb műveletre(pl.: robbanószerkeresés, életmentés)
Arról nem is beszélve, hogy egy kutya azért irtó gyorsan körbeszalad, felugrik, felnéz akárhová.
Érdekes (azon kívül, hogy valaki/k mostanában sportot csinál/nak a lepontozásból), szerintem nem fogják lecserélni a kutyákat. Egy vietnami malac azért elég kicsi és fürge is :). Azért elgondolkodtató, lehet, hogy azért került ez felvetésre, mert talán a sertések kiképzése (mármint a szagkeresés területére), és főleg a tartása olcsóbb lehet, mint a kutyáké?
Érdekesség egyébként, hogy sok helyen, pl. délkelet-ázsiai területen aknakeresésre patkányokat alkalmaznak (pórázon) - igaz, hogy csak két-három évig él, de gyorsan tanítható, olcsón etethető, szapora, és ha rálép, nem robban :D
A sertések szaglása és az intelligenciája is vetekszik a kutyákéval, de szerintem kevésbé sokrétűen használható, viszont talán tényleg olcsóbb. És a főkapitánynak nem kell agyalni a család szilveszteri zabálásának logisztikai kérdésein :XDD
Az új csomagolási technikával akármivel szagoltathatod a cuccot úgy se találja meg semmi.
A disznó csak a szarvasgombát tudja keresni, mert neki az ínyenc eledel. Kutyával hullát, élő embert, drogot, robbanóanyagot, pénzt stb. is tudsz kerestetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!