Lassan vonulok be pár évre börtönbe, lenne kedved egy ilyen levelezőtárshoz?
"A kérdező kommentje:
ma 00:45 menj tanulni kis 59es kommenthuszár"
Szép kulturált hozzászólás, majd bent leszoktatnak róla.
Mit követtél el? És miért? Igaz az, hogy a börtönőrök között is vannak szemetek, akik csak azért vannak a rács másik felén, mert okosak voltak, és jókor időzítettek, a börtönbe pedig csak a forrófejűek jutottak? Biztos nem... (most egyébként nem azért ..-ozok, mert szarkazmus és nem értek egyet).
Milyenek a börtönben a rabok? Tényleg mind agresszív, és folyton verekedni akar? Tényleg jobban félnek a magánytól, mint attól, hogy olyan társaságba keverednek, akik bánthatják, kihasználhatják őket? Tényleg meggyőződésük, hogy bántani kell azt is, aki őket nem bántotta, és behódolni annak, aki bántotta őket, főleg ha az illető gonoszabb náluk? Tényleg nem érzik annak a súlyát, amit elkövettek? És tényleg nem "kezelik" őket semmivel, hogy egy kicsit jó irányba változzanak a börtönéveik alatt?
Húha hát hol is kezdjem. Egy kocsmai balhé miatt voltam bent,ahol kés is elő került,de voltak már előtte is kisebb nagyobb bakik mindegy is.
Nos odabent teljesen más az élet. Igazából nehéz elmondani,ugyanis nincs 2 egyforma eset,mindenki máshogy éli meg,egyéniségedtől függően. Amit a tévéből és az egyéb médiából hallani az úgy kb 1 tized része a valóságnak,de sok esetben teljesen elferdítve jön át a dolog. Én vélemémyem szerint az őrök rosszabbak sokszor mint a rabok. Már csak abból is gondolhatod,hogy ép elméjű ember nem viseli egy évtizedekig azokat a velejéig gonosz,patkány féreg embereket,akik ott vannak. Úgy képzeld el hogy sokuknak az arca el van torzulva a gonoszságtól. Nagyon kevés az első bűntényes. Van egy börtönjáró réteg,akik 40 évesen minimum 15-20at bent töltenek,talán 10% aki elsőre van bent. Különféle ingyilkosságok s kísérletek mindennaposak,csak odabent nem azonnali lelki segélyt kapsz,hanem egy jó alapos verést,kínzást,mégegy ilyen ne legyen címszóval. Láttam én is erét felvágott embert hátrabilincselt kézzel a földhöz baszva,és az egyik munkatársam úgy halt meg,hogy az őr éppen kávézott,és nem ért rá kinyitni az ajtót,mikor kinyitotta már mindegy volt. Persze papír szerint ő azonnal rohant segítséget nyújtani. Rasszizmus ide oda bent 95% cigány,akik egy haláleseten simán nevetnek,és elsütik a "még jó hogy nagyobb baja nem lett" poént.
Se luxus se wifi se semmilyen marhaság nincs,tömegnyomor az van,sok helyen nem 2,hanem 3 emeletes ágyak,a harmadikon már nem tudsz felülni mert koppan a fejed a plafonba,20-25 főre 1 wc, a kaja annyira mininális hogy épp nem halsz éhen,reggeli 1 zsemle,ha dolgozó vagy kapsz pluszba 1 kockasajtot,vagy egy feltéphető tetejű akármit. Nem tudom ha kíváncsi vagy konkrétabb dolgokra szívesen mesélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!