Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » USA-ban a rendőrség is vádol?

USA-ban a rendőrség is vádol?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert az amerikai krimi sorozatokban a nyomozók mindig azt mondják, hogy "XY bűncselekménnyel vádoljuk!", vagy lehet, hogy csak a fordítás van elbasszarintva?
2012. febr. 6. 13:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Jó, a Mord-ot sikerült németül írnom, de mindegy, mert ott is így van. :)

Mord oder Totschlag [link]

2012. febr. 6. 15:46
 12/16 A kérdező kommentje:
Murder... Akkor itt is félrefordítás van, kicsit trehányak a szinkronrendezők :D Pedig fontos.
2012. febr. 6. 15:52
 13/16 anonim ***** válasza:

A joghoz nem értenek inkább szerintem. :)

Sosem veszik számításba, hogy a magyar jogrendszer más, mint az amerikai, és nem ugyanazt értjük egyes fogalmak alatt.

Mondjuk azt is lehet mondani, hogy ugyanúgy torzítás lenne az amerikai filmre magyar fogalmakat ráhúzni... Ha pl. ők tényleg gyilkosságról beszélnek, akkor lehet azzal érvelni, hogy milyen alapon fordítsuk át másra?

Szóval vannak pro és kontra érvek is szerintem. :)

2012. febr. 6. 15:53
 14/16 A kérdező kommentje:
Igen, mondjuk lehet, hogy az eredeti szövegeket kéne megnézni ez esetben, ott talán kiderül, hogy a fordító a rossz, vagy a szövegíró volt túl laikus :) De ahogy megfigyeltem, az összes krimi sorozatban azt mondják a rendőrök/ügynökök, hogy "... vádoljuk!", ezért tűnt érdekesnek ez a dolog, de ezek szerint akkor az amcsiknál sem más a terhelt státusza a büntetőeljárás egyes szakaszaiban.
2012. febr. 6. 15:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Homicide = emberölés.
2012. febr. 6. 15:59
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem, ott sem más. :)

A vádoljuk mindenképp hibás szóhasználat, itt inkább a gyilkosság-emberölésre gondoltam, hogy lehet, nem rossz dolog mégsem így fordítani - de ezen is lehet vitatkozni.

2012. febr. 6. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!