E-mail, logmein website feltörés. érdemes e feljelentenem?
Érdeklődnék mit kellene tennem az alábbi ügyben:
Még 2011 novemberében az egyik éjszaka feltörték a gmail fiókom, logmein fiókom és a weboldalam fiókját.
harmadnapra szerencsére sikerült visszaszereznem mind a 3 hozzáférést.
A logmein fiók hozzáadott gépeinek nagy részét törölték, a weboldalamba beletöröltek, de volt mentés, így vissza tudtam állítani.
A gmail fiókomba nem történt semmi, nem töröltek, nem küldtek.
az elkövetőnek az e-mail címét tudom, mert a logmein-t a saját címére írta ami egy hotmailes fiók. Ennek ellenére vissza tudtam szerezni.
Ha az e-mail cím megvan, akkor ip cím is lehet lesz, nem?
Érdemes feljelentenem a rendőrségen? vagy hagyjam annyiban? A rendőrség vissza tudja valahogy keresni az elkövetőt és ha igen mi történhet?
Előre is köszönöm a választ.
"Ha az e-mail cím megvan, akkor ip cím is lehet lesz, nem?"
A Hotmail ki tudja adni azokat az IP-címeket, ahonnan a fiókot az adott időben használták. De az elkövető valószínűleg profi, bebújt egy proxy mögé, esetleg más wifijét használta, és lekövethetetlen. Sajnos nem sok jót hallottam az ilyen határokon átívelő, informatikai eszközökkel elkövetett, kisebb súlyú bűncselekményekre vonatkozó nyomozásokról.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Milyen kár ért ember?Talán ellopták a betűidet?
Vannak sokkal komolyabb problémáik is a rendőrségnek,minek
basztatni őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!