A vasuti soromponál átmentem a piroson és megbüntetek?
Nem sok. Veszélyeztetted a magad és esetleg az utasaid, valamint a vonaton utazók életét. Ez nem olyan szintű probléma, mintha beparkoltál volna egy autókijáró elé.
100000 egy pont megfelelő összeg arra, hogy legközelebb megállj miatta a pirosnál és ne veszélyeztess másokat.
Nézd, ha megbüntetnek valami jelképes összegre, annak semmi értelme.
Ha megbüntetnek 100 ezerre, az elveszi a kedved attól, hogy legközelebb a piroson átrohanj.
Ember, biciklin még karosszéria sincs, ami legalább egy picit védene! Plusz könnyen megcsúszol és elesel a sínen, akkor kettévág a vonat! Ez nem játék! Komolyan ennyit ér neked az életed???
"biciglivel voltam és a sorompo még nyitva volt akkor kezdet lecsukodni"
1. A biciKlire, mint közlekedési eszközre szintén vonatkoznak szabélyok. Akkoris, ha nem ismered őket (a törvény nem ismerete nem mentesít a betartása alól).
2. Amikor a sorompó már csukódik le, azelőtt legalább 5 másodperccel már pirosan villog. És mivel lassítani kell előtte (meggyőződni az áthaladás biztonságosságáról), ezért nem indok az sem, hogy nem vetted észre a piros jelzést.
Az jó, ha bringával voltál. Az nem rongálja meg annyira szegény mozdonyt, mint egy autó.
Én nem vagyok vasutas, de úgy hallom, mire nyugdíjba megy egy mozdonyvezető, majd’ mindegyiknek volt már egy „találkozása”, s igencsak megviseli őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!