Melyik keres többet? A főnyomozó vagy a kommandós parancsnok?
Ja, és nem akarlak elkeseríteni, de még a Rendőrtiszti Főiskolára is nagyon nehéz bekerülni, magas pontszám kell, és kiváló pszichikai, fizikai erőnlét, a kommandósoknak meg iszonyú magasak a követelményeik, nagyon kevés ember képes megütni a szintet. Ha pedig a bv-seknél kezded a pályafutásod, akkor egy új törvény alapján a bv-seknél is kell maradnod, nem lehetsz sem nyomozó, sem kommandós. Ha pedig nem sikerül a fősulira bekerülni, akkor végig kell járnod a ranglétra fokait, az pedig kb. 5-10 év, és főiskolai végzettség nélkül jó esetben a főtörzszászlósig viszed. A parancsnokok, ill. egyéb főemberek pedig mind-mind tisztek (és magas rendfokozatúak, akikről én tudok, azok minimum őrnagyok.)
Tehát, összefoglalva: tanulj, sportolj, szánd rá az időd, és tájékozódj alaposan!
A jogi diploma már magában jó, hogy most mi van az átképzővel nem tudom, egy időben megszűnt aztán megint lett, hogy most van-e gőzöm sincs. Ha nincs akkor muszáj lesz valami rendvédelmi végzettséget is szerezned.
A TEK-hez, min egy harcművészetben jártasnak kell lenned és abszolút kifogástalannak minden téren. Nagyon nehéz bekerülni, és ha bekerülsz akkor sem kommandós parancsnok leszel, hanem, a 276. valaki, még ha tiszti beosztást kapsz is.
Szóval még mindig könnyebben leszel nyomozó, de ott sem egyből főnyomozó, örülj ha egyáltalán tiszti beosztást kapsz. nem egy ismerősöm van, jogot végzett utána átképzőt, évek óta nem kap tiszti beosztást, mert nincs, nyomozóként, tiszti helyen tiszthelyettesi pótlékért melózik, szar fizetésért.
"ha a bv-nél kezded a pályafutásod, akkor a bv-nél kell maradnod, nem mehetsz át a rendőrséghez", ezt kérlek, magyarázd meg, mert nem tiszta teljesen nekem! Ha én dolgozom X ideig a BV-nél, majd X idő szolgálat után kilépek, akkor megvan tiltva nekem, hogy a rendőrségnél/katonaságnál/egyéb fegyveres szervnél szolgáljak? Nem értem..."
Nem tiltják meg, egyszerűen nem mehetsz át. Teszem azt, bv-snek tanulsz, dolgozol bv-seknél pár évet, utána kitalálod, hogy átmész a rendőrséghez - na, ezt régen lehetett, most már nem. Nincsen átjárás.
Egyébként nekem is van ismerősöm, aki a jog után fog jelentkezni a rendőrtisztire, ő is nyomozó szeretne lenni. Ez járható megoldás, de főnyomozó nagyon sokára lehetsz így is.
"Nem tiltják meg, egyszerűen nem mehetsz át. Teszem azt, bv-snek tanulsz, dolgozol bv-seknél pár évet, utána kitalálod, hogy átmész a rendőrséghez - na, ezt régen lehetett, most már nem. Nincsen átjárás."
Szóval teszem azt, hogy bv-s végzettségem van, X ideig, majd befejezem a munkámat, akkor még az ARSZKI-ra sem mehetek rendőrképzésre, vagy egy egyszerű átképzésre sem? Ez így nekem furcsa lenne, ha tényleg így lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!