Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogy lehet a TESZ-hez (terrore...

Hogy lehet a TESZ-hez (terrorelhárítók) bekerülni? Milyen egy kommandós élete? Nem nehezíti a családi életet?

Figyelt kérdés
2011. jan. 5. 19:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nehéz bekerülni. Csak a legprofibbak nyernek felvételt, és ott sem állapodhatsz meg örülve hogy bejutottál, folyamatosan szinten kell tartani magad, napi edzésekkel.

A kommandós élete abból áll, hogy folyamatos készültségben van. Nem mehet el hétvégente piknikezi vagy kirándulni a családjával, mert behívják ha riasztás van. Nagyon megviseli ez az embert, ha többszöri alkalommal kap riasztást mondjuk egy családi program közepén.

Sokat írhatnék róluk, de ajánlok egy egyszerűbb utat:

Ambrus Péter: Az igazi kommandó

[link]

Rengeteg dolgot találsz benne. Én is nagyon rajongok a TESZ-ért, de tudom, hogy soha nem kerülhetek be.

Gyerekkorodtól kezdve kellene sportolnod, nem lehet rossz semmid (tökéletes látás, hallás, egészség kell), nem lehet lúdtalpad, tökéletesen egyenes gerinced kell hogy legyen, nagyon jó fizikai kondícióban kell lenned mert a kiképzés rettenetesen kemény.

Nem lehet tériszonyod, tudnod kell úszni, nem félhetsz a víztől, nem riadhatsz el attól hogy pár társaddal minden biztosítókötél nélkül kell felmásznod egy négyemeletes panelház tetejére az ablakpárkányokra kapaszkodva, vagy épp egy 20m magas hídról leereszkedned...

Olvasd el a könyvet amit linkeltem. Én is rengeteg hasznos információt megtudtam belőle. Hatalmas tiszteletem a TESZ tagjainak, tényleg nem mindennapi munka, amit csinálnak.

Ha elolvasod a fent említett könyvet, akkor biztosan képben leszel a dolgokkal. Részletesen le van írva minden,interjú formájában. Szerezd be mindenképp ha érdekel a terrorelhárítók élete és munkája!

Ha esetleg még van valami kérdésed írd ide, szívesen válaszolok.

2011. jan. 5. 21:29
 2/18 anonim ***** válasza:
23%
nyalj be jól orbánnak és betesz
2011. jan. 5. 22:25
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha családot akarsz feleséggel gyerekekkel, akkor ne menj el kommandósnak. Én nem ismerek olyan kommandóst, akinek boldog családi élete lenne. Ha van is feleségük, esetleg gyerekük, akkor sincsen ott rendben sok minden. Gyakori veszekedések, és annyira kemények ezek az emberek, hogy nehezen tűrik el, ha ellentmondanak nekik. Akkor is, ha esetleg korábban teljesen normálisak voltak, azért a kiképzés, illetve az, hogy közöttük állandóan megy a ki a f*szább gyerek "harc", annyi erőt, energiát kivesz belőlük, hogy már nem tudnak úgy viszonyulni a családhoz, ahogy kellene. Biztos van olyan, akinek sikerült a kettőt összeegyeztetni, de nagyon nehéz. Őket bármikor behívhatják, "eltűnhetnek" napokra, a családnak sem mondhatják el, hogy hol voltak, mit csináltak, és azért egy idő után ez kikezdi az embert. Nem azt mondom, hogy egy év után, de nem csoda, hogy a kommandósok nagy szorzóval rendelkeznek, és hamar elmehetnek nyugdíjba. Szerintem kommandósnak olyan emberek menjenek el, akik megrögzött agglegények. Nekik tökéletes ez a munka, de családapának nem éppen ez a legmegfelelőbb.
2011. jan. 6. 10:27
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Múltkor tartottak előadást az RTF-en a bejutás lehetőségeiről.Nem lehetetlen ha te vagy a legjobb. Másrészről meg mostmár 5 évet kell eltölteni a rendőrségnél,hogy jelentkezhess.

Ha én választhatnék az NNI bevetésiénél lennék inkább. Tudom mit beszélek. Mindkét egységnél vannak barátaim.

2011. jan. 6. 12:48
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ!

Sajnos nem tudtam az RTF-es előadásról. A könyvet, amit linkelt az első válaszoló meg fogom szerezni! Köszönöm neki is. Remélem a valóságot írja. Nem akarok álomvilágot, engem az érdekel, hogy valójában milyen ez a hivatás. Csak kicsit a család dolog aggaszt... egy agresszív állat leszek, aki veri az asszonyt? Vagy csak az állandó készenlét a teher?

Rivalizálás a tüziknél is van, van pár tűzoltó cimborám, de ott nem ment a család rovására.

2011. jan. 6. 20:46
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ja bocs...az RTF-es előadás belső dolog volt...csak RTF-esek voltak ott és kifejezetten a bekerülésről volt szó.

Kicsit átalakul most a felvételi. Elvileg kicsit könnyebb lesz. Vagyis kemény de pl kiveszik az abcugot ( a húzódszkodó rúdon való lógásból derékig a rúd főlé emelkedés) ami modnjuk jó mert ez inkább tornászmutatvány. Viszont nem lesznek olyan határok,hogy most 25x nyomd ki a testsúlyodnak + x %-nak megfelelő súlyt, hanem mindenki annyit csinál amennyit csak tud minden felvételi számból és a legjobbakat választják ki.

Ja én ne gyúrd ki magad ilyen 100 kilós állattá mert a Tesznél ezt nem preferálják, inkább a 70-80 kg között lévő jó mozgású, gyors, nagy állóképességű, erős embereket keresik.

2011. jan. 6. 22:12
 7/18 A kérdező kommentje:
És mennyi az esélye, hogy engem is belekeverjenek a bűnözésbe? Ez még a másik félelmem, ami lehet, hogy alaptalan, de ha a főnökök is benne vannak?
2011. jan. 7. 16:37
 8/18 anonim ***** válasza:
90%
jesszusom, ilyen hülyeséégel ne gyere már...ne is erőlködj, persze jelen van a korrupció itt-ott de azért a kommandósok nem ilyen területen dolgoznak, lehet,hogy egy fedett rendőr sokszor a borotvaélen táncol, de ne foglalkozz ilyen hülyeséggel
2011. jan. 7. 19:49
 9/18 anonim ***** válasza:
66%

a kommandós nagy ember :)) Világmegváltó !

Hagyjuk már ezt a gyerek álmodik ..........

2011. jan. 8. 17:54
 10/18 A kérdező kommentje:
Konkrét választ is kaphatnék kedves utolsó?
2011. jan. 8. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!