Rám világított a rendőr? :O
Látom itt is nagyon okosak a "rendőrök mindent megtehetnek", "ami tilos, az tilos" nethuszárok.
Mutasson valaki legyen szíves nekem egy olyan jogszabályt, rendeletet, akármit, amiben tiltva van a zseblámpa, vagy a keresőfény! Mert dolgoztam a határőrségnél is, a rendőrségnél is, használtam nem 5 féle lámpát már, amit a cég adott.
Ezeket a szedett-vedett rágalmazásokat, meg jó lenne ha megtartaná mindenki magának, vagy mondja a szemembe intézkedéskor. Mert tapasztalat, hogy az emberek 100%-ig biztosak olyan hülyeségekben, hogy az agyam eldobom, és még engem akarnak fenyegetni, hogy ezért majd felelek. Ha ismerné a jogszabályokat, akkor nem égetné le magát.
A kérdésre válasz: Az a fényhídban (köznyelven:sziréna) elhelyezett keresőlámpa, amit jobbra illetve balra világítva lehet fel-le kapcsolni, és arra szolgál, hogy oldalirányba is tudjon a rendőr világítani. Nagyon sok hasznát vettük a határőrségnél, mivel egy kereszteződésben 360fokban beláttál mindent.
Olyan, mint egy fix zseblámpa. A rendőrségi autókban ilyen nincs (csak a volt határőrséges), ott szivargyújtóra csatlakoztatható keresőlámpa van, vag zseblámpa.
Ami érdekes még a határőrséges fényhídban, hogy szöveget is ki tudsz rá írni, több nyelven, amit elől, hátul látni lehet. Pl.: Határőrség, álljon meg!
K G válasza:
#4, "Igen, hogy használja a keresőfényt. És leszarom mit hiszel. Ami tilos az tilos."
Köszönöm az intelligens, emberi választ. Neked is boldog ünnepeket, te megkeseredett köcsög..
IQ TESZTRE NE MENJ...FELESLEGES... NEGATIV LESSZ...
Vannak ám buta emberek.... .
Nem értelek kérdező téged sem. Mi ebben olyan fontos, vagy zavaró számodra, hogy feltétlen meg kellett kérdezned itt? Ha tilos lenne a rendőr számára, akkor most feljelentenéd? Meg mi az hogy semmi gyanúsat nem tettél, és nem érted miért világított rád? Honnan tudod hogy nem-e kerestek valakit és azért világítottak oda?
#14, mi a problémád?
Felháborító ahogy kommunikálok? Ezt a süketséget, hát ki kezdte azzal, hogy "leszarom mit gondolsz"? Aranybarátom, talán itt lenne az ideje, hogy kicsit magadba nézz.
# 11/17 Köszönöm!
Ti meg ne vitatkozzatok már.
Igaz régi kérdés, de azért leírom.
Volt kérdés hol van szabályban a kereső lámpa: Hát a KRESZ-ben. Nem régiben szereztem a C jogsim, ahol benne volt kereső lámpa használata is, miszerint, csak ÁLLÓ járművön szabad használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!