Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ezért a dologért feljelenthet?

Ezért a dologért feljelenthet?

Figyelt kérdés
A sztori a következő: Különböző termékeket árulok apróhirdetési(nem vatera vagy teszvesz, hanem "sima") oldalakon. Múlt héten sikerült eladnom egy terméket, amiért előreutalással fizettek. Én megkaptam a pénzt(1200 Ft+200 Ft postaköltség), a 200 Ft-ból múlt hét pénteken feladtam a csomagot(ráadásul rá kellett fizetnem még 200-at a csomagolás miatt), erre már 10-szer nem hívott a vevő amiatt, hogy nem kapta meg. Mivel nem ajánlottan lett feladva a szelvény, így csak a blokkal tudom bizonyítani a feladást. Most azzal fenyegett, hogy feljelent, ha nem küldöm vissza a pénzt. Visszaküldeni nem szeretném a pénzt, hiszen a csomagot elküldtem, csak úgy nem válhatott köddé. Nem először adok el valamit a neten, eddig soha semmi probléma nem volt. Ilyenkor mit csináljak?
2011. dec. 25. 16:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

12-25 18:17 vagyok.

Mit nem értesz? Azért vagy megbízhatatlan, mert NEM juttattad el a küldeményt a megrendelőhöz. Azt mondod, te feladtad (bár igazolni nem tudod), jó, elhiszem. A lényeg, hogy az előre kifizetett árut NEM kapta meg, és az joggal nem érdekli, hogy kinek a hibájából, mert veled állt üzleti kapcsolatban. Sokszor adtál már így fel és ez az első eset? Na és? A mostani megrendelőd szempontjából ez éppen 100% megbízhatatlanság.

Utánvét: ha valaki rendel, azért teszi, mert szüksége van valamire, tehát valószínűleg kifizeti. Azért neked is vállalható ennyi üzleti kockázat, az utánvét költségét is fizetheti a megrendelő, de akkor ő is biztosítva van, hogy csak akkor fizet, ha kap is valamit.

Azzal egyetértek, hogy nem kell sajnálni az ajánlás, vagy értékbiztosítás (vagy akár utánvét) költségét, sok bosszúságtól és haragtól megvéd.

Nekem épp egy hete "lóg" egy kedves eladó visszautalandó pénzzel, mert csak a negyedét küldte annak, amit (sajnos) előre utaltam...Az optimizmus győzelme a józan ész felett:)

2011. dec. 28. 22:50
 12/12 anonim ***** válasza:
millió kérdés volt már hogy behúzták vaterán meg itt ott több ezer ft-al,és nem tudnak semmit se tenni,lezárták mindnek a nyomozást mivel ismeretlen az elkövető (hol ott felhasználónévhez valódi adataid visszaellenőrizve van hozzácsapva) tehát ez az új könnyű pénzszerzési forma,ha sok a negativ értékelésed beregelsz új nevet és kész.
2011. dec. 29. 01:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!