Hogy zajlik egy házkutatás?
Szabályokat folyamatosan figyelemmel követem, nehogy ezzel bukjak be. Amint valami illegális, megsemmisítem.
1-3 hónap múlva derül ki, hogy mi is van pontosan nálam. Addig szabadlábon védekezhetek ugye?
Utolsó hozzászólásodra: tehát csak legális termékekkel foglalkozom, ettől függetlenül természetesen úgy ahogy mondod, én sem használnám, gyerekemnek se adnám és 100%-ig igazad van!
De senkinek sem nyomom a szájába a cigit, nem nyomom az orrát a növényvédőszerbe. Ha nem tőlem szerzik be, akkor beszerzik mástól. A felhasználóknak teljesen mind1, hogy a piacon vagyok-e vagy sem.
Hát igen, kellemetlen tud lenni...
Amúgy az se semmi, hogy az első oldal utolsó válasza alatt épp egy legális füvet hirdető honlap reklámja található...
Az, hogy valami legálisan árusítható, még nem biztos, hogy te azt legálisan árusítod is.
Tehát ha gyanúba kerülsz, akkor rosszul fogsz járni: a házkutatás során az otthon talált készpénzt lefoglalják (mivel drogkereskedelemmel gyanúsítanak), a számítógépet és adatrögzítésre alkalmas eszközöket (telefon, pc, laptop, stb.) lefoglalják, és minden, a drog előállítására, tárolására használt vagy egyértelműen arra használható eszközt szintén lefoglalják. Emellett az összes talált drogot (vagy vélhetően drogot) is elviszik.
Majd az eljárás alatt szépen átnéznek mindent. Pl. a PC-n ha van nem legális program, akkor meg fognak gyanúsítani amiatt is. Emellett ha nem vagy vállalkozó, akkor az adóhatóság is el fog veled beszélgetni, azaz a bevételeidről számot kell adnod... Ha növényvédő szereket árulsz, annak a tárolása, kezelése is feltételhez kötött, tehát lehet, hogy még valami természeti jogszabály miatt is megütheted a bokád.
Tehát lehet, hogy az eljárás végén a drogkereskedelmet nem tudják rád bizonyítani, de olyan lajstrom lesz arról, hogy mit követtél el, hogy győzhetsz majd magyarázkodni. És örülhetsz, ha felfüggesztettel, meg egy-két milliós nyomozati költségekkel és bírsággal megúszhatod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!