Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Támogatnátok egy magyar...

Támogatnátok egy magyar állatrendőrség létrehozását?

Figyelt kérdés
Az animal planeten sokat nézem az amerikai állatrendőség munkájáról szóló dokumentumfilmeket...és mindig elszorul a szívem,ha arra gondolok,hogy itthon szinte bárki bármit megtehet büntetlenül az állatokkal. A legrosszabb esetben is megússza az állatkínzó egy pénzbírsággal,amit kifizet,majd csinálja tovább amit addig. A gyerekek puszta szórakozásból kitekerik a macskák nyakát, felakasztgatjék a kutyákat, hurkokat raknak ki, a kiscicákat vízbe fojtják vagy földhöz vágják mert nem kellenek, vagy épp a megunt kedvencet kitezsik valahol az autóból. A "sintérek" meg a fölösleges állatokat elviszik valami elhagyatott helyre és agyonütik,mert olcsóbb,mint a menhelyi eltartás vagy az altatás. Azok az állatok sem mindig járnak jobban,akiket nem dob ki a gazdája, de nem kapnak inni,enni,vagy épp olyan rövid láncon vannak tartva, hogy épphogy meg nem fojtják magukat. Láttam már olyan sovány lovakat egy magánembernél,hogy meg tudtam számolni a bordáikat, ráadásul nyakig állnak a több hónapos trágyában, a szőrükön ujjnyi vastagon a sár. És nem tehetek ezek ellen semmit! És a rendőrség sem tesz semmit! Egy olyan rendőri jogkörrel felruházott állatvédő szervezet kellene, amelynek jogában áll lefoglalni az állatokat,házkutatást végezni, letartóztatni és bíróság elé vinni az állatkínzókat. És ne csak pénzbírságot szabhassanak ki rá, hanem akár börtönbüntetést is. Ti mit szóltok? (mielőtt valaki azzal jönne,hogy erre magyarországnak nincs pénze, már előre válaszolok: ne röhögtessen ezzel senki, mikor olyan hülyeségekre van pénz,hogy néha az agyam eldobom,de ilyen fontos dolgokra meg nincs? és az a tizedik bőr, amit lehúznak az adófizetőkről,abból is csöpöghetne egy kevés végre olyan helyre,ahol szívesen látom a pénzem)
2009. máj. 4. 16:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%
SÜNdőrség? :D
2009. máj. 5. 07:55
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen!!
2009. máj. 5. 10:42
 13/26 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó vagyok. Hogy érted azt, hogy ez jogilag kizárt? Vagy valami ilyesmit olvastam. Miért nem lehetne létrehozni?
2009. máj. 5. 10:43
 14/26 A kérdező kommentje:
Létre lehetne hozni, de ahhoz változtatni kellene a magyar jogrendszeren,először is azért, hogy egyáltalán jogi úton legális legyen egy ilyen szervezet létrehozása, aminek a hatásköre igaz,szigorúan állatügyeknél,de megegyezik a rendőrökével. A legjobb az lenne, ha maga az állam hozná létre,mint állami szervet. De szerintem erre várhatunk a világ végéig. Ott is változtatni kell a jogrendszeren, ahol az állatkínzás esetleges büntetéséről van szó, ugyanis jelenleg szinte mindent megúsznak maximum egy pénzbírsággal.Pedig ha pl valaki megöl egy állatot, akkor már miért ne kerülhetne börtönbe? Hiszen gyilkolt! Vagy ha valaki felelősséget vállal egy jószág tartásáért, akkor ha az ő hanyagságából betegszik meg vagy pusztul el az állat (lásd fenn a lovat,ugyanis két héttel később,hogy láttam,elpusztult az egyik),akkor igen is tekintsenek úgy erre, mint gondatlanságból okozott halálra....és küldjék börtönbe az illetőt...nem sorolom tovább,mert már egyszer leírtam, milyen jogi változtatásokra lenne szükség...de ugyanúgy, ahogy a kormány már többször is változtatott meg alkotmányt pl, meg lehetne tenni ezt a lépést az állatrendőrség felé is...
2009. máj. 5. 11:15
 15/26 anonim ***** válasza:
76%

LoooooL

Állat rendőrségünk már van!

2009. máj. 5. 15:34
 16/26 A kérdező kommentje:
nincsen....akkor nem lennének ezek a dolgok amiket leírtam...de ha biztosan tudod, hogy itt magyarországon létezik ilyen hivatalosan, add meg a telefonszámát légyszíves,mert csak a közvetlen környezetemből fel tudok jelenteni 2 embert rögtön
2009. máj. 5. 15:37
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is szívvel-lélekkel támogatnám egy ilyen szervezet létrehozását, mert nálunk az állatvédelmi törvény csak egy kupacnyi sz... ér! Elfacsarodik a szívem amikor a hírekben állatkínzásokról számolnak be, de a tettest persze nem találják, ha esetleg meg is találják, akkor némi kis pénzbírsággal megússza, és minden kezdődik elölről.
2009. máj. 5. 19:36
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én állat rendőrséget írtam, nem állatrendőrséget. :)

Ilyen nincs, régebben viszont pár srác akciózgatott. Radikális állatvédők vagy milyen néven kerültek a hírekbe. Na ők jól csinálták. :)

Próbáld megkeresni őket.

2009. máj. 5. 20:23
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tudom, hogy nem teljesen erre gondoltál, de szerintem kezdésnek nem rossz:

[link]

2009. máj. 6. 15:25
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy támogatnám én is! Csak az a baj hogy akkor már a menhelyekre is kéne költeni hogy a kimentetteknek normális ellátása legyen. Jelenleg sajnos nem hiszem hogy a "nagy emberek" ott a parlamentben bőkezűen adakoznának...
2009. máj. 13. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!