Támogatnátok egy magyar állatrendőrség létrehozását?
Majd ha lesz "rendes" rendőrség.
" Láttam már olyan sovány lovakat egy magánembernél,hogy meg tudtam számolni a bordáikat, ráadásul nyakig állnak a több hónapos trágyában, a szőrükön ujjnyi vastagon a sár. És nem tehetek ezek ellen semmit! "
Jelenleg, szerintem tényleg nincs pénz ilyesmire.
És ha lenne egy ilyen "állatrendőrség" az mit csinálna? Megbüntetné a gazdát, aki még ennyi ételt se tudna neki adni. Elvinné a lovat? Hova? Akár hova is, ott is éhezne.
"Egy olyan rendőri jogkörrel felruházott állatvédő szervezet kellene, amelynek jogában áll lefoglalni az állatokat,házkutatást végezni, letartóztatni és bíróság elé vinni az állatkínzókat."
Hát azt inkább ne! Az állatvédő az állatvédő és nem rendőr! Nincs képzettsége.
Amúgy jó ötlet, de ne csináljunk önkéntes rohamosztagos szuperhősöket az állatvédőkből. Legyen külön rendőrségi csoport az ilyen feladatokra.
Értem amit mondasz, de szerintem te is tudod, mi lenne az állatokkal amiket kimentenek. Menhelyre kerülnének, hát ott sem jobbak a körülmények, valamint a menhelyeknek sincs pénzük.
Vannak a reklámok, hogy adó egy százalékával támogassuk a menhelyeket, ahol valószínűleg ez a szervezet is gyűjtene. Ha jönne egy újabb szervezet (állatrendőrség), megosztaná az adakozókat. Csúnyán szólva elvenné a pénzt a menhelyektől, azoktól, ahová késöbb a kimentett állatok kerülnének.
Szerintem, mint fent is említettem, képtelenség, hogy ilyen jogkört kapjon egy szerveződés, marad a rendőrség. A rendőrség állami, az állam szegény.
Sajnos jelenleg nincs ilyensmire lehetőség szerintem. Hogy mi marad? A radikálisabb módszerekkel működő szervezetek.
Attól,hogy sokkal nagyobb bajok vannak, szemet lehet hunyni az állatkínzás felett?
Na ezzel baromira nem értek egyet!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!