Mért féltek a cigányoktól? Hogyan képzelik ezt?
13:07 vagyok-sztem azt is figyelembe vehetnék h dolgozik-e egy cigány vagy milyen jó a tanulmányi eredménye.
de vannak rendesek is,azt nem mndtam h nem.
a magyarok sztem kitűnhetnek közülük.nem?mármint úgy értem h tanulmányi eredménybe:de vannak amiben ők is tehetségsesek.
"És hagyjuk már ezt a mi hibánk, hogy ilyenek Nem ez nem a mi hibánk."
Nem, mindig más a hibás, sohasem én. Ez a tipikus magyar mentalitás.
Mudri Lav
A cigányok 90%-a világon mindenhol ingyenélő, tolvaj, semmirekellő banda. Akkor az egész világ hülye?
Szerintem nem... Csakhát más kultúrországokban (pl. Svédeknél, ahol rossz szemmel néz rád a szomszéd ha bezárod a lakásod ajtaját) nem engednek meg nekik mindent úgy, mint nálunk.
A válasz írója 49%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 13:03
nomen est omen
még csak a nevedig láttam (addig volt görgetve), de már tudtam, milyen hsz-t várhat el az ember... és igen, bejött...
Kezdjük ott, hogy MIÉRT nem pedig mért!
A sztereotípia a cigányokkal kapcsolatban nem csak, hogy megbélyegzi őket de majdnem biztos bele is kényszeríti abba a viselkedésformába amit látunk tőlük.
Kevés olyan cigány van aki elég erős ahhoz, hogy hátat fordítva minden rokonának és a fajának rendes életet kezdjen. Ha meg is teszi akkor is sok fájdalmat fogunk okozni neki élete során az előítéleteinkkel.
Én ismerek ilyen embert. Tudom mennyit szenved.
Nem mind olyan amilyennek a kérdésben is ábrázoltad.
Sajnos a kivételek nagyon ritkák mint a fehér holló.
"Kevés olyan cigány van aki elég erős ahhoz, hogy hátat fordítva minden rokonának és a fajának"
na most akkor a sztereotípia miatt lesz 90%-uk ingyenélő tolvaj vagy a "rokonságuk és a fajuk" miatt?
Ezt tessék már eldönteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!