Megéri feljelenteni az internetes zaklatót?
Inkább az a kérdés,hogy tesz-e valamit a rendőrség,és kiderülhet-e valaha ,hogy ki az?
3 éve folyamatosan zaklat valaki különböző oldalakon.
Most már odáig jutott,hogy a facebook-os ismerőseimnek írogat nem létező dolgokat rólam,és engem is megfenyegetett.
Utolsó: sajnos nem lehet visszanyomozni így. Az ipket csakis a szolgáltató adhatja ki, egyedül neki van ismerete, hogy ki is ő. Persze lehet "kémkedni" de nem 100%os megoldás az sem. Ilyenkor be kell jutni a tűzfalon és a vírusírtón keresztül. Nagy mágusnak kell lennie a csávónak aki ezt megcsinálja, úgy, hogy nem tud az adott gép elé ülni.
Lehet csinálni kamu weblapot, amivel rá lehet juttatni a progit a gépre, de mindenképp rá kell venni az illetőt, hogy menjen rá. Ha lent van a gépen, kezdődhet a dolog abban az esetben ha nem fogja meg valami a visszaküldésnél az infókat, amire sajnos nagy az esély. Így persze a személyazonosságára is fény derülhet, de nem biztos, attól függ mit csinál az adott gépen.
Vannak neten különböző ip figyelők amik nagyjából megmondják, hol van az ip használva de az meg elég gagyi, ha a sajátodat próbálod azt se mondja meg jól. Tehát pusztán az ip címmel nem mész sokra, csak már a rendőrség.
Nem, mert szerintem semmit nem fognak csinálni, max. ha van rendőr ismerősöd.
De a legegyszerűbb megoldás, ha törlöd magad az ilyen hülye oldalakról.
nem értem, miért mondja mindenki, hogy "töröld magad"... és ha utána mailben kezdi zaklatni, akkor tűnjön el az internetről is, csak mert egy ilyen utolsó gyáva r0hadéknak szórakozni van kedve?
e-mailt szokott neked küldeni? mert abban benne van az IP címe (kivéve ha gmailt használ, mert akkor nem). nem rögtön a rendőrséghez kell menni, hanem a szolgáltatójához, az általa küldött maileket is továbbküldheted oda, és akkor lekapcsolhatják a netjét.
sok sikert! volt már hasonlóval dolgom, az szerencsére lekattant rólam egy idő után...
"s ha utána mailben kezdi zaklatni, akkor tűnjön el az internetről is, csak mert egy ilyen utolsó gyáva r0hadéknak szórakozni van kedve? "
Tudod, lehet másik e-mail címe, amit meg most használ, azt elfelejti. Erről a verzióról nem hallottál még??
Különben sem lenne semmi baja, régen is megvoltak az emberek internet, de még számítógép nélkül is. Ez csak a mai modern lusta emberek kiváltsága.
köszi mindenkinek
én is úgy gondolom,hogy nem nekem kellene innen is töröltetnem magam,mert akkor megadnám magam,nem akarok neki örömet okozni:)
még ha igazat irkálna,de minden hazugság,és egyébként sincs senkinek semmi köze hozzá,hogy elváltam-e,vagy sem
Állítsd be a profilod, hogy ne lássa az ismerőseid se.
Facebookon be lehet!
Amúgy meg aki így fenyegetőzik, azt szrt le magasról. Ha valaki a vad gengsztert akar játszani annak üzenem, hogy a "beveremarcod" emberek nincsenek fent pl a GYakorikérdések.hu :D
Mostanában (már rég nem volt:) én is kapok a GYK-n keresztül észkombájntól leveleket, hogy: "összetöri az arcom" :D
Idézek nem szó szerint:
1-összetöröm az arcod!
2-OK mond a neved elmegyek
1-nem! rohdj meg! Add meg te és összetöröm arcod.
2-megadom neki:) és innen szoktak szánalmasak lenni ezek a figurák
volt olyan aki: "nem megy arra busz", "és honnan tudjam, hogy te vagy-e" (rákérdezel pl).... a mostani simán nem válaszol, ergo vagy egy középsulis, vagy egy onnan is kibukó majom. (jelzem trollnak is gyenge, mert hotmail.hu-s email címmel regelt ide, aki jártas IT szektorban az tudja, hogy ez mivel jár)
feljelenteni viszont felesleges, mert nem fognak (tudnak) mit kezdeni vele. Annyiból érdemes, hogy kiderüljön ki az és ha nagyon uncsi már, akkor "számonkéreted" rajta a dolgok egy falka romával :D
Esetleg,ha valaki erre téved ilyen problémával:
feljelentettem a zaklatót,azt mondta a rendőr,hogy sok ilyen problémával találkoznak,kivizsgálják,és lehet belőle akár bírósági ügy is
erre ma(1 héttel a feljelentés után)kaptam egy elutasító levelet,hogy nem áll módjukban a problémámmal foglalkozni,mert az életem nincs veszélyben...:(
de legalább megpróbáltam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!