Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Internetes csalót feljelenteni?

Internetes csalót feljelenteni?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy ilyen online munkára az egyik apróhirdetéses oldalon. A csávó válaszolt, amiben leírta a munka "részleteit", azaz fizess be előre 600 ft-ot rendszerbelépési díjként, biztos ti is találkoztatok már ugyanezzel a sablonszöveggel. Na most a fickó elküldte a bankszámlaszámot is, amire utalni kell a lóvét. Gondolom ez egy illegális dolog, tehát ha én feljelentem, akkor van-e esély rá, hogy a bankszámlaszám alapján lenyomozzák, és elkapják(OTP számlaszám)? Ugyanis nem szeretnék feleslegesen eljárási költséget fizetni, ha rá se tudják bizonyítani a dolgot, vagy nem is ütközik törvénybe a tevékenysége.
2010. máj. 21. 16:49
1 2
 1/15 anonim válasza:

Szerintem teljesen fölösleges följelentened.

1: Biztosan elfogadtál valamilyen "szerződést" amiben leírja a csávó hogy te miért is fizetsz.

Ha ő azt irja, hogy te azért fizettél 600Ft-ot, hogy kapj egy e-mail Boldog Szülinapot! felirattal és ezt ő el is küldi neked akkor semmiféle bűntényt nem követett el.

Esetleg az ilyen ADÓ-s dolgokkal lehetne megfogni.

2010. máj. 21. 17:08
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem, nem volt semmilyen szerződés, email útján jelentkeztem, és a válaszban írta le a számlaszámát. Rágugliztam, rengeteg ember találkozott már ezzel a sablonszöveggel, amit egy doc fájlban csatol az emailhez az illető. Természetesen a 600 Ft elküldése után nem kapsz semmiféle munkacsomagot, csak legyintesz egyet, hogy 600 Ft még nem a világ. Viszont ő ebből jelentős bevételre tehet szert. Adófizetési kötelezettsége nem tudom, hogy van-e, de elég csalás szaga van a dolognak. Csak azt nem tudom, hogy érdemes-e feljelenteni, tudnak-e vele valamit kezdeni a hatóságok.
2010. máj. 21. 17:18
 3/15 anonim ***** válasza:
600Ft-ért felesleges feljelenteni, ezt ő is tudja, azért is meri ezt megcsinálni.
2010. máj. 21. 17:24
 4/15 A kérdező kommentje:

Na mindegy, azért elküldtem neki ezt a szép kis levelet, hátha begazol, és abbahagyja:

Tisztelt Kiss Tamás!

Köszönöm sablon-válaszlevelét, a feljelentés bankszámlaszám alapján megtörtént Ön ellen.

Ön megsértette a 1978. évi IV. törvény Büntető Törvénykönyv 299/B. §-ban foglalt büntetőjogi törvényrendeleteket. Ennek értelmében Ön „pénzügyi eszközre vonatkozó színlelt ügylet kötésével másokat tőkebefektetésre vagy a befektetés emelésére, illetve tőkebefektetés eladására vagy a befektetés csökkentésére rábír, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Az ügy gördülékeny lefolyása, és a büntetés súlyosbításának elkerülése érdekében kérem legyen együttműködő az illetékes hatóságokkal.

Amennyiben nincs ügyvédje, akkor a törvény értelmében a bíróság kirendelhet Ön mellé védelmet a büntetőeljárás lefolyásának időtartamára.

Kérem könnyítse meg az ügyészség munkáját és válaszlevélben írja le postai címét, telefonszámát, illetve egyéb elérhetőségeit. Amennyiben ez nem történik meg, a nyomozóhatóság kénytelen lesz a nyomozás lebonyolítási költségeit az Ön terhére róni, valamint az együttműködés hiányából kifolyólag a büntetés mértékét megemelni.

Amennyiben további információra lenne szüksége az üggyel kapcsolatban,úgy kérem forduljon az Ön lakókörzetében illetékes bírósági testület kirendelt képviselőjéhez!

Tisztelettel:

Tóth Endre Péter

Országos Rendőrfőkapitányság

Gazdaság Rendészeti Osztály

Osztályvezető helyettes

2010. máj. 21. 17:55
 5/15 anonim ***** válasza:
es begazolt?
2010. máj. 21. 18:14
 6/15 anonim ***** válasza:

Ugye a 600 Ft-os lopás az nem lopás... 10E-vél vagy 20E-nél kezdődik?

Szerintem maximum az Apeh tudná izélgetni, az utalások alapján és adózni kellene, mint bevétel. Valamint a számla nem adás és ilyenek miatt kellene neki büntetést fizetnie és kb kilyönne neki, hogy fizessen be a befolyt összeg 140%-át és pluszban még nyomna rá egy rendőrségi feljelentést a teljes összegre vonatkozólag...

Tehát max a Apeh-nál tudnád megszellőztetni.

Vagy, ha van ismerősöd pont annál a banknál, akinél ez a majom vezeti a számláját (bár tuti egy csöves nevén fut, a kártya meg nála van - mondjuk a kártyát azt valahova azért postázni kellett).

Megpróbálod letiltatni és SMS-ben berendeltetni, hogy megkapja az új kártyáját. Egyeztetsz vele adatokat, hogy hova és mikor jöjjön. Ott elkapod és pofánrúgod... de ez mondjuk olyan kémkedős-álruhás-verekedős :)

2010. máj. 21. 18:17
 7/15 anonim ***** válasza:
"kilyönne" bazzzz :) hát ebbe szépen belefutottam :) sry
2010. máj. 21. 18:20
 8/15 anonim ***** válasza:
Biztos beveszi, hogy a rendőrség küldte neki a levelet. Ha az interneten üzérkedik, gondolod, hogy járatlan bizonyos dolgok kiderítésében? Csak magadat égetted a levéllel. Különben meg aki az ilyet beveszi az hülye. Aki hülye, az meg, tudod.
2010. máj. 21. 18:24
 9/15 A kérdező kommentje:

Az emailcíme: tomiboy17@gmail.com

Úgy vélem, ha lenne egy kis esze, akkor valami komolyabban hangzó emailcímet adott volna meg. De ez nekem a sajátjának tűnik. Hátha legalább abbahagyja.

2010. máj. 21. 18:27
 10/15 anonim ***** válasza:
Ez érdekes, egy ilyen nevű illető (ugyanez?) email-címeket árult hónapokkal ezelőtt a neten és spamokat küldözgetett. Nem semmi.
2010. máj. 21. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!