Visszaigényelheti-e a család egy elhunyt búcsúlevelének eredeti kéziratát?
Az eset 22 évvel ezelőtt volt akkor a rendőrség csak fénymásolatot adott nekünk.Én pár napja tudtam meg hogy az eredeti példány még mindíg ott van valahol a rendőrségen, én úgy érzem hogy jogosan engem, illetve a családomat illeti.
Valamilyen módon szeretném visszaszerezni.
Elsősorban hozzáértők (ügyvédek, rendőrök stb.) válaszát várom.
Előre is köszönöm a segítséget.
Elméletileg megkaphatod.
Feltételezem, hogy 22 évvel ezelőtt azért foglalták le, vagy tartották vissza azt a bizonyos kéziratot, mert a haláleset vizsgálatához szükséges volt.
Elméletileg minden ügy, melynek a határideje lejárt - és a 22 éves ügy tuti lejárt ez esetben - irattárba megy.
Egész egyszerűen írni kell egy kérelmet, melyben legyen benne az eljáró szerv pontos megnevezése, az elhunyt adatai, a haláleset időpontja, a kérelmező adatai és milyen rokoni viszonyban van az elhunyttal, és ami a legfontosabb egy ügyszám is kell. Bele kell írni a levélbe, hogy ezen az ügyszámon folyt az eljárás, ha tudod esetleg. Amennyiben ezek az adatok nincsenek meg akkor érdemes Megyei vagy Országos RFK-ra írni a levelet.
Tehát jogi akadálya ennek nincs. Érdemes még csatolni a fénymásolatot, amit annak idején adtak.
És ami fontos, hogy ajánlott szelvénnyel együtt kell feladni, mert hajlamosak nyomtalanul eltűnni egy-egy levelek... persze emberi mulasztásból és nem a szakmai hozzá nem értésből.... de ez már más kérdés...
Remélem segítettem.
Köszönöm a segítséget, megpróbálom ezt az utat.
Én is úgy gondolom hogy több mint 20 év távlatából, már nincs szüksége a rendőrségnek a levél semmilyen formájára sem, ugyanakkor nekem annál inkább.Az ügyszámot nem tudom pontosan hol találhatom meg, de minden egyéb adat az természetesen megvan.
Tehát: a helyi rendőrkapitányságnak megcímzem ezt a levelet, és várok.
De az is lehet, hogy már meg lett semmisítve.
Tudok olyan esetről, ahol a selejtezett iratokat egy rendőr hazavitte gyújtósnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!