A rendőrök hazavihetik a pisztolyukat?
Maga a szolgálati fegyverben van a hangsúly.
Szolgálaton kívül természetesen le kell adnia.
igen, haza.
az én apám rendőr, de szerintem nem jó ha otthon tartja egy rendőr a pisztolyát, mert az egyik rendőr fia avval játszott és fejbelőte magát - pedig 16 éves volt, hogy nem réte fel ésszel :S
Heló. Szerintem haza viheti, de arra is meg van a módja, hogyan tárolja.
Nem úgy, mint az amerikai filmekben, hogy csak ugy kirakjak az éjjeli szekrényre.
Szerintem az az apa, aki nem fegyverszekrényben tárolja, hanem csak ugy lerakja, hogy a kicsi gyereke megtalálja, az nem felelős ember, sőt....
Minek válaszolnak olyanok akik nem tudják???
A rendőr szolgálat elején felveszi a fegyvert és a felszerelést, szolgálat végén pedig leadja és elszámol vele. Nincs szó hazavitelről. Más dolog, hogy fegyveres testületek tagjai (rendőr,vám és pénzügyőr,fegyőr,katona meg mittudomén még kik) vásárolhatnak éles fegyvert, pisztolyt, és ezt a saját tulajdonában álló fegyvert otthon tarthatja illetve rejtetten viselheti is.
Apám börtönőr, unokatesóm közrendvédelmis rendőr, egyikőjük sem viheti haza, szoli után leadják. Csak a saját (tehát amit ők vásároltak és kikérték rá az engedélyt) azt vihetik haza mivel az az övéké.
Mért lenne logikusabb ha hazavihetné? Képzeld el hogy minden szolin kívüli rendőr hazaviszi a pisztolyát, akkor akik bemennek azoknak nem jutna fegyver? Nincs annyi pénze a magyar rendőrségnek hogy minden dolgozójuknak külön lőfegyvert biztosítson :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!