Az előbb hívtak egy T-mobilos számról, és csak annyit mondtak bele, hogy meg akarok -e halni, majd letették. A szám benne van a T-mobil tudakozóban is, a feltételezett tulajdonos az ország másik végében van.
A furcsa az, hogy ez új szám, és 4 ember tud róla: 2 webáruház, a párom és a haverom. Utolsó kettő kizárható.
Mindenesetre fura, tegyek feljelentést?
2011. jan. 8. 19:24
1/8 anonim válasza:
hívd vissza és beszélgessél el vele. kiderül ,h csak viccelődött e, v komolyan gondolja, ha lecsapja meg minden, akkor gyáva. tiltsad le a számodat mielőtt hívod, ne lássa, h te vagy.
2011. jan. 8. 19:29
2/8 anonim válasza:
Én a helyedben visszahívnám és megmondanám neki, hogy frissen vettem a mobilt és nem az vagyok, akit keres, és ha nem kér bocsánatot, szitává lövik a testőreim XD
2011. jan. 8. 19:31
3/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam, ki van kapcsolva.
2011. jan. 8. 19:36
4/8 anonim válasza:
Nos, küldhetsz SMS-t is, hogy friss a mobil és máshol keresse, akit utál. Szerintem nem rád pályázik, úgyhogy félelemre semmi okod. Ha többször is hív ilyennel, akkor persze jelentsd fel. Amennyit mondott, az szerintem a szó szoros értelmében nem minősül fenyegetésnek, szóval én nem haragítanám magamra az ilyen embert fölöslegesen feljelentéssel, mert ennyiért nem sokat tennének vele.
2011. jan. 8. 19:49
5/8 anonim válasza:
Márpedig ez életveszéllyel fenyegetés, az sms-ben ezt írd meg neki.A hívást, amit kaptál ne töröld a listádról. Ha ismétel, feljelentés.
2011. jan. 8. 20:14
6/8 anonim válasza:
Szerintem is valahogy hozd tudtára hogy te nem az vagy akit keres, illetve kérdezz rá kit keres.
De ha még vagy kétszer csinálja azért nem árt szólni a rendőrségnek.
Amúgy én jártam már úgy, hogy nemrégiben vettem egy előfizetéses telefont. ugye új számot kaptam. Na most egyszer csak telefonált nekem egy pasi, hogy a feleségét keresi, én meg mondtam neki, hogy én nemrégiben vettem ezt a telcsit ezzel a számmal és előfizetéses telefon. Leegyeztettük a tel számot és kiderült, hogy ugyanez a tel szám előtte dominós volt. Gondolom, hogy nem lett feltöltve és kiadtál előfizetésesre. Azóta még hívtak párszor páran, mindig elmondom ezt nekik és aztán ok minden.
Lehet nálad is ilyen van. Bár elég ilyesztő, pláne ha meg sem hallgatja hogy egyántalán ki vette fel.
2011. jan. 8. 20:28
7/8 anonim válasza:
Jah, nulla bizonyíték, nulla indíték, az "elkövető" azt mondaná, hogy téves hívás volt, tanúk sincsenek. A feljelentés után viszont tudni fogja a feljelentő nevét és lakcímét... Nekem is voltak friss számon hívásaim anno, szóval ez előfordul. Nem neked kell feljelentened az elkövetőt, hanem annak, aki épp nemrég szabadulhatott meg a mobiljától a fenyegetőzések miatt.
2011. jan. 8. 20:32
8/8 anonim válasza:
jogszabály azt mondja hogy aki mást komolyan megfenyeget, azt magánváddal fel lehet jelenteni. Más kérdés hogy ezt hogy bizonyítod, talán fel kell venni hangfelvételként, és úgy megtudod tenni a feljelentést, és igenis tedd meg ha van elég bizonyítékod, meg elég időd foglalkozni az üggyel, esetleg bejárkálni a rendőrségre..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!