Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bűncselekmény, ha kiírom...

Bűncselekmény, ha kiírom magamra, hogy "ACAB"? Megbűntethetnek?

Figyelt kérdés

A németeknél az, sőt, bíróság elé is kerülhetek: közösség elleni izgatás, állam és hivatalos szervek elleni izgatás, szélsőséges politikai értékrend hangoztatása. Ausztriában már nem az, mert egy ilyen törvény sértené a szólásszabadság elvét.

Ha én meggyőződésből kiírom, mert tolsztojanista filozófus is vagyok, s így akarom kifejezni, hogy elvetem a II. világ szerveit, akkor megbűntethetnek??

Jelentése: "Minden zsarú egy gazember!"

Amúgy a lelkiismeretem tiszta.

febr. 5. 08:38
1 2
 1/12 Fsms ***** válasza:
84%
Senki sem fogja érteni. Nyugodtan.
febr. 5. 08:56
 2/12 anonim ***** válasza:
63%

Nem.

Csak komplett hülyének fognak nézni... És teljes joggal.

febr. 5. 09:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
febr. 5. 09:42
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Azt fogják hinni, hogy a Temuról rendeltél ABBA vagy ACDC feliratú pólót.
febr. 5. 09:59
 5/12 anonim ***** válasza:
61%
Én is utálom rendőröket, ACAB
febr. 5. 10:42
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Ők meg téged, 5 - ös!
febr. 5. 11:53
 7/12 anonim ***** válasza:
46%
Mindenki rendőrnek születik, csak van, aki továbbtanul.
febr. 5. 19:46
 8/12 A kérdező kommentje:

#2.

Miért gondolod ezt?

Szerinted helyénvaló, hogy léteznek állami erőszakszervek, amelyek akár embereket is gyilkolnak, ha a vezér azt mondja nekik? Még csak nem is az igazságot védik, hanem a hatalmat, az oligarchákat stb. Bár már pusztán az igazságot védő erőszakszervezet is oximoron. Sokkal jobb lenne, ha nem lennének erőszakszervezetek, nem létezne (a kizsákmányoló) állam és nem léteznének nagytőkések sem, úgy, hogy közben emberek nyomorognak. Németországot pedig ilyen szempontból féldiktatúrának tartom, hisz sem az internet, sem a véleménynyilvánítás stb. nem szabad. Ahelyett, hogy az ACAB-osokat és a torrentezőket hajkurásznák, inkább az ellen tennének, hogy ne történhessen olyan, mint idén adventkor Magdeburgban. Félreértés ne essék: Magyarország sem jobb, csak itt máshol nyomnak el.

Igenis: minden zsaru szemét.

#5.

Én tolsztojanistaként nem az embert rühellem, hanem magát a szakmát. Azt akarom, hogy az ember eljusson a legyen világába, ahol nincs szükség rendőségre, eltűnjenek az ilyen II. világhoz tartozó intézmények. Soha nem dobálóztam, mint a szélsőbalos anarchisták, a passzív ellenállás híve vagyok.

Addig is: "NE állj ellen erőszakkal a gonosznak!!!"

febr. 6. 00:36
 9/12 A kérdező kommentje:

#6.

"Ne állj ellen erőszakkal a gonosznak!"

Ha ők gyűlölnek, mi szeressük őket és forduljunk feléjük békével, ahogy a világ nagy és bölcs tanítómesterei is mondták!

febr. 6. 00:38
 10/12 anonim ***** válasza:
ACAB angolul van, maximum USA-ban szólnának érte a rendőrök.
febr. 6. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!