Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bűncselekmény, ha kiírom...

Bűncselekmény, ha kiírom magamra, hogy "ACAB"? Megbűntethetnek?

Figyelt kérdés

A németeknél az, sőt, bíróság elé is kerülhetek: közösség elleni izgatás, állam és hivatalos szervek elleni izgatás, szélsőséges politikai értékrend hangoztatása. Ausztriában már nem az, mert egy ilyen törvény sértené a szólásszabadság elvét.

Ha én meggyőződésből kiírom, mert tolsztojanista filozófus is vagyok, s így akarom kifejezni, hogy elvetem a II. világ szerveit, akkor megbűntethetnek??

Jelentése: "Minden zsarú egy gazember!"

Amúgy a lelkiismeretem tiszta.

febr. 5. 08:38
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

#10.

Ott miért szólnának? Tudtommal szólásszabadság van, azt mondok és írok, amit akarok. Ha azt mondom, hogy minden fogorvos szemét, akkor is kiakadnak? XD

Nevetséges, hogy ennyire alapvető emberi jogokat nem tartanak tiszteletben.

Mondjuk az Egyesült Államokban pont nem szólnának, mert sokkal nagyobb a szólásszabadság, mint idehaza, Németországnál meg pláne nagyobb.

febr. 6. 18:06
 12/12 Senior Séf ***** válasza:
Soha nem értettem, mért kell világnak kürtölni, hogy melyik kamasz éppen mi ellen lázad.
febr. 8. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!