Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Úgy tudom a volt amerikai...

Úgy tudom a volt amerikai elnököknek is életük végéig jár a testőrség. Miért van ez ?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Én úgy tudom a volt elnököket is életük végéig védi a Secret Service (vagy mi, nem tudom). Ez miért van, miért kell nekik is védelem, amit az állam fizet? (nem tudom ki fizeti itt állam alatt az egész USA-t mint országot érteném) köszi, lehet buta kérdés de én azt gondolnám, ha már nem elnök, oldja meg a saját őriztetését, úgy tudom itt gazdag emberekről beszélünk.
jan. 19. 18:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"hogy a volt elnők "szabad" ember e vagy ő se mehet bárhova , )"

Dehogynem.

Éppenséggel mehet, csak egyeztetni kell a vezető ügynökkel, hogy megszervezhesse a védelmet.

Nyilván a ex-elnököknek valamivel szabadabb a mozgásuk már, mint amikor hivatalba voltak, de ettől még nekik is alkalmazkodni kell a rá vigyázó testőrökhöz és a szabályzatukhoz. A munkájukat nem nehezíthetik.

Ugyanakkor bármikor jogukban áll lemondani a titkosszolgálat védelméről, ha ezt nem akarják tovább.

jan. 22. 11:08
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,én azt hittem ott nem nagyon van kötöttség, de nyilván a saját érdeke a védelem.
jan. 23. 10:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A témában való elmélyülésre ajánlanám az "Öreg hölgy és a testőr" c. filmet Nicolas Cage - el a főszerepben, ahol különleges ügynökként egy ex - first lady védelmére rendelik őt és a csapatát.

jan. 23. 11:34
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
jan. 24. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!