Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Úgy tudom a volt amerikai...

Úgy tudom a volt amerikai elnököknek is életük végéig jár a testőrség. Miért van ez ?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Én úgy tudom a volt elnököket is életük végéig védi a Secret Service (vagy mi, nem tudom). Ez miért van, miért kell nekik is védelem, amit az állam fizet? (nem tudom ki fizeti itt állam alatt az egész USA-t mint országot érteném) köszi, lehet buta kérdés de én azt gondolnám, ha már nem elnök, oldja meg a saját őriztetését, úgy tudom itt gazdag emberekről beszélünk.
jan. 19. 18:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
18%
Olyan pártra kell szavazni aki ezt megszünteti ha neked ez nem tetszik.
jan. 19. 18:04
 2/14 A kérdező kommentje:
Én magyarországon élek.... A további a kérdésre adott válaszokat megköszönném amik a kérdést válaszolják meg . :)
jan. 19. 18:07
 3/14 anonim ***** válasza:
23%
Mert az Usaban két párt rendszer van tulajdonkeppen és ezt mindkét alakulat megszavazta, megszavazza.
jan. 19. 18:10
 4/14 A kérdező kommentje:
2es válaszhoz kiegészités , magyar vagyok MO-on élek a kérdést nem azért irtam ki mert bármi is nem tetszene kb kicsit se érdekel az ottaniak adójából költenek e erre. Egyszerüen csak fura nekem, hogyha már nem elnök, az adott személy akkor is költenek az őrzésére , és van pár volt elnök. Tehát mielőtt bárki még megjegyezne hasonlót mint az első, engem nem érdekel ez mibe kerül.
jan. 19. 18:11
 5/14 A kérdező kommentje:
3-as köszi
jan. 19. 18:13
 6/14 anonim ***** válasza:
80%

Az USA elnökének lényegesen nagyobb a respect - je az átlag amerikai választópolgároknál, mint pl. nálunk miniszterelnök esetén.

Ott még a leköszönő elnök is nagyon nagy megbecsülésnek örvend, így nem gond a titkosszolgálat számára, hogy őket is védjék életük végéig + állami pénz és ember is van erre.

Megjegyzem a nálunk is jár a leköszönö KE - nek szolgálati autó, lakás és testőrség.

jan. 19. 18:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"úgy tudom itt gazdag emberekről beszélünk."

Rosszul tudod, elnök bárki lehet, nem kell hozzá vagyon. Trump és Biden valóban gazdagok, de ez nem jelenti hogy az összes elnök gazdag volt és gazdag is lesz. Az elnök egyébként egyfajta szimbóluma a nemzetnek, nem véletlenül illeti meg őket az elnök megszólítás is, miután leváltották őket. Magyarországon is így működik, meg sok másik nyugati országban is.

jan. 19. 18:23
 8/14 A kérdező kommentje:
6 os ezt nem tudtam, hogy MO-n is jár köszönöm. 7es az indexen volt 1 cikk Trump mrnnyit fog keresni, ha félre érthető voltam, úgy értettem módos emberként jöhet ki a ciklus végén, ha jól bánik a pénzével amit keres elnökként. (nem Trump, tudom hogy ő gazdag)
jan. 19. 18:31
 9/14 anonim ***** válasza:

Mert aki elnök volt, nagyon érzékeny államtitkok birtokában van, túszul ejthető. A másik szempont, hogy egy következő választáson is indulni akarhat. Nem csak őt, a családját ( házastárs, gyerek) is védik.

Tehát nemzetbiztonsági érdek.

jan. 22. 06:42
 10/14 A kérdező kommentje:
9 es köszi . Az életük ugyanolyan korlátozott mint az aktiv elnöké, vagy azt csinálnak amit akarnak, és a testőrség meg alkalmazkodik? (pl mikor Obama elnök volt nagyon vágyott arra, hogy hotdogot ehessen a parkba és a titkos szolgálat leszervezte persze a fél parkot kiüritették, úgy rémlik volt ilyen történet, igy értem a korlátozottságot, hogy a volt elnők "szabad" ember e vagy ő se mehet bárhova , )
jan. 22. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!