A rendőrség jó vagy rossz nekünk?
"Na ez milyen kérdés? Tanult ember ilyet nem kérdez."
De már a tanulatlanabbja is kezdi felismerni ezek mekkora férgek.
Egyszerű.Minden államnak kell, hogy legyen rendvédelmi szerve.Csak a tökéletes társadalomnak nincs szüksége állami kényszereszközökre, de hát valljuk be tökéletes társadalom nincsen.Ha az államnak nem lennének kényszerítőeszközei, például tételes jog,rendőrség,stb...akkor ténylegesen nem érvényesülne a hatalma, vagyis olyan mint állam nem is nagyon létezne.Ez az anarchisták vágyálma, csak elfelejtik, hogy tökéletes társadalom a valóságban nem létezik.
Ezekből következik, hogy szükség van rendőrségre is.
Olyan szervezet,szerv ugyancsak nincs ami tökéletes, így hát a rendőrségen belül is léteznek korrupciók,visszaélések,stb....de mindig azt kell nézni,hogy több legyen valaminek az előnye,mint a hátránya.
Összeségében jó, hogy van rendőrség,aki ezt nem látja be,csak sajnálni tudom,mert csak azt tudja nézni az életben, hogy mi a rosz és nem azt hogy mi a jó.
Mit lop a rendőr? Mivan??? Hubazzz!
Aki fél a rendőrtől az féljen! Rettegjen! Van rá oka biztos!
Nem tartok tőlük. A járműparkom rendben, becsületesen élek és nevelem gyermekeim a tisztességre! Mit tud velem tenni ezután? Elvesz egy igazoltatással 3 percet az életemből? Kit érdekel? Ennyit szívesen rááldozok a biztonságos környezetemre!
Jó, akkor tegyük fel, hogy holnaptól megszűnik a rendőrség.
Mindenki szabadon rabolhat, gyilkolhat! Te vajon elkövető lennél, vagy áldozat? Mert nem sok ember lesz, aki ebből kimarad, az biztos!
Ha elkövető lennél (rabló, gyilkos), akkor neked rossz, hogy van rendőrség, hiszen nem gyilkolhatod halomra és rabolhatod ki az embereket kedved szerint.
Ha áldozat lennél (tisztességes polgár), akkor neked jó, hogy van rendőrség, mert megvéd az ilyen hordáktól, vagy legalábbis van elég visszatartó ereje ahhoz, hogy mindenki bűnöző legyen.
Hogy mit lop a rendőr?
Tőlünk például loptak 35.000-t gyorshajtás néven amikor a sebességkorlátozó táblát kifordították a mező felé.
Vagy ha nem ők voltak, hanem valaki más akkor is a rendőrök loptak, mert valljuk be nem túl gerinces dolog odaállni egy olyan tábla mellé aminek az élét látod.
El ne kelljen már hinnem, hogy jajjelnézéstbiztosúr én vagyok a hibás persze.
Tehát persze, nem vagyok olyan hatalmi pozícióban, hogy bármit is tehessek ,de a legfontosabb ilyenkor magadban tudatosítani és rájönni, hogy nem dőlsz be "az énvagyokahibás" mentalitásnak.
Hanem szépen szembenézel a tükörrel, őszinte vagy magadhoz, és bele mondod, hogy én nem tehetek semmiről!
És ez esetben igazad is van. Miután ez megtörtént meglehetősen konkrétan kirajzolódik, hogy ki a görény a storyban.
Például így lop a rendőrség.
"Meddig létezne … hatalom, ha a tömeg nem lenne hajlandó katona, rendőr, börtönőr és hóhér lenni? (Emma Goldman)"
ez épp azt mondja h ha nem lenne rendőr akkor nem lenne hatalom, azaz nem lenne rend se, azaz káosz lenne
A jelenlegi hatalomtól inkább szabadulnék.
Mivel uralkodnak fölöttünk a királyok. Párttól függetlenül.
A rend, mint közbiztonság egy érdekes témakör, mint magam is elismertem, de biztos vagyok benne hogy meg lehetne oldani másképp és főleg jobban.
A gazdasági rendet pedig nem is merném felhozni, de mint látod ez a rend nem az átlagembert szolgálja ki általában.
"Összeségében jó, hogy van rendőrség,aki ezt nem látja be,csak sajnálni tudom,mert csak azt tudja nézni az életben, hogy mi a rosz és nem azt hogy mi a jó."
Fúú téged észre se vettelek eddig.
Akkor rendben erre ki is találhatnék egy játékot:
Mindenki ideírhatná úgy őszintén, hogy élete során hányszor örült, illetve hányszor nem annak, hogy rendőrt lát.
Teszem azt:
Leszedte mircit a fáról (+1)
Feleslegesen feltartott, igazoltatott kompletten átnézte az utolsó csapszeget is a kocsin, hátha talál valami büntetnivalót (-3) (háromszor)
A story nem kell. És arra sem vagyok kíváncsi, hogy csak a dolgukat végzik. A hóhér is és az öngyilkos merénylő is a dolgát végzi.
Az én esetem minden túlzás nélkül:
+0/-10
Akkor próbálj meg más irányból megközelíteni dolgokat. Pl.
A rendőr megállít, igazoltat. Becsülettel fizeted a kocsid költségeit, nem sz.aros racsingtuning ladával vagy, normálisan viselkedsz. Mit tud találni? Nem értem.
NADE másik oldal:
bűnöző vagy, aki látja, hogy adott területen állandó rendőri jelenlét van. Ott maradsz? Na ugye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!