Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Pécsi Polgárőrség - van...

Pécsi Polgárőrség - van lista/táblázat arról, hogy Pécsett milyen Polgárőr Egyesületek működnek (városrégiónként)? Mik a csatlakozás feltételei, követelményei? Milyen rendelkezésre állást követelnek meg?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy elveszett, rossz kiállású ember (a környezetem szerint); Viszont szerintem mindig van hova fejlődni, az ember személyiségén javítani.

Munkaidőm a következő évre kb. betonbiztos, túlórák nincsenek, és bár az élet más területein mindig jöhet közbe valami, ez szerintem kb. mindenkinél így van.

Általában milyen rendelkezésre állást követelnek meg? Heti hány órát kell szolgálatot teljesíteni?

Illetve mik a feltételek, van-e felvételi eljárás, teszt, stb.?

Illetve kell-e a(z esetleges) tagságomat jelezzem a munkaadóm/felettesem felé?

Előre is köszönöm az infókat!

dec. 16. 07:14
 1/2 MDaniel98 ***** válasza:

Pécsett több polgárőr egyesület is működik városrészenként, például a Mecsek Polgárőr Egyesület, a Kertvárosért Polgárőr Egyesület, a Pécs-Nyugat Polgárőr Egyesület, és a Postavölgyi Polgárőr Egyesület. Ezek az egyesületek közbiztonság javítására, bűnmegelőzésre és polgári védelemre fókuszálnak

A polgárőrséghez való csatlakozáshoz általában a következő feltételeknek kell megfelelni:

18 év feletti életkor.

Magyar állampolgárság és büntetlen előélet.

A jelentkezéskor egészségi alkalmassági igazolást is kérhetnek, hogy a tag teljesíteni tudja a járőrözési feladatokat.

Képzés elvégzése: a belépést követően egy alapképzésen kell részt venni, amely a polgárőri feladatokról, jogokról és kötelezettségekről szól.

A polgárőrséghez való csatlakozáshoz általában a következő feltételeknek kell megfelelni:

Az egyesületek általában önkéntes alapon működnek, így a tagok saját szabadidejükben vállalhatnak szolgálatot. Az elvárt rendelkezésre állás változó, de heti vagy havi néhány órás járőrözés jellemző. Egyes események (pl. városi rendezvények) során extra segítségnyújtást is kérhetnek.

Amennyiben konkrét egyesülethez szeretnél csatlakozni, például a Mecsek Polgárőr Egyesülethez vagy a Pécs Postavölgyi Polgárőr Egyesülethez, javasolt közvetlenül kapcsolatba lépni velük. Például a Postavölgyi Egyesület székhelye: 7631 Pécs, Nagypostavölgy-alsó 33, elérhetőségük: 30/298-9512,

dec. 16. 10:08
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm! 🙂

(Esetlegesen akkor is, ha ez a ChatGPT volt 🙃 én ilyesmit nem próbáltam volna meg kérdezni "Tőle", de klassz, ha már ezeket is tudja; Ha meg nem, akkor külön köszönetem!)

dec. 16. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!