Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrség és ügyészség...

Kései Sirató kérdése:

A rendőrség és ügyészség miért nem fektet nagyobb energiát abba, hogy a csaló építési vállalkozók rács mögé kerüljenek? Főleg szakemberek véleményét várom.

Figyelt kérdés
Nagyon gyakori és egyre több ilyen van, hogy valaki előlegeket vesz fel épülő lakásokra, aztán nem fizeti ki a kivitelezőt sem és lelép, a céget felszámoltatja, új céget alapít és mindenféle manőverrel nagy összegű csalást követ el sorozatosan.

#lakás #átverés #építési vállalkozó #épülő lakás #építőipari csalás
dec. 6. 09:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország europa legkorruptabb országa, szerinted?
dec. 8. 17:21
 12/24 anonim ***** válasza:
62%
Ott kezdődik, hogy az alkotmanyunk sincs normális ami van azt is a komcsik hozták létre, vagy annak ivadéka aki komcsi rendszerben önkéntes kiszes volt. És akkor itt egy olyan emberi nyúlványról beszélünk aki mihelyst jött a rendszernek hazudott váltás, hirtelen komcsi ellenes lett. Mit vársz itt.
dec. 9. 05:03
 13/24 A kérdező kommentje:

Nem húzott le senki pénzzel. Akartam venni egy épülő lakást, ami folyamatban van és az ügyvéd, akinek a véleményét kértem, meg egy építész ismerősöm, akinek szintén a véleményét kérdeztem - szóval mindketten lebeszéltek róla és mindketten rizikósnak tartották ezt az ügyletet, azt mondták, hogy igen gyakori az építőiparban a lehúzás , a csalás és vegyek magánszemélytől, amit venni akarok és ami kész van, mert ha foglalót és előleget fizetek egy cégnek és a cég közben csődbe megy, felszámolják, az életben vissza nem kapom a pénzem. Illetve az ügyvéd azt tanácsolta, hogy a lakás átadásáig ügyvédi letétben legyen a foglaló és előleg, mert megbízhatatlanok az ő tapasztalata szerint. Nos, nem fiatal ez az ügyvéd, hiszek neki. Az építész ismerősöm tanácsai alapján meg végképp úgy döntöttem, hogy nem veszek ilyen ingatlant, ami vagy összejön, vagy nem.

A városban, ahol élek egy másik projekt is van, ahol meg egy ismerősöm fia járt úgy, hogy a megrendelő nem fizette ki a kivitelezőt és félbe van hagyva az egész építkezés. Szóval igen merész dolog ilyenbe belevágni, és értelemszerű, hogy felmerült bennem a kérdés, amit kiírtam.

Persze nem biztos, hogy csak nyomozók és ügyészek hibája, hogy ez így jellemzően gyakori, hanem a jogalkotó is túl sokat megenged a cégeknek. Pl. arra gondolok, hogy ha valaki csődbe visz egy céget, miért alapíthat más néven egy másikat, miközben az előző cég tele volt tartozásokkal.

Mivel nem vagyok szakember, azt írtam ki, hogy szakemberek véleményét várom, erre valaki, aki vélhetően az, csak vádaskodik, nem megy neki a szövegértés, nem is tudom már, melyik válaszoló volt, de eddig 0 % az értékelése.

dec. 9. 08:20
 14/24 anonim ***** válasza:

Amit írsz az nem bűncselekmény. Ha csődbe megy a cég pereskedhetsz. Ha őt sem fizetik ki téged sem látnak el anyaggal, megint csak pereskedés.

Csak akkor van bűncselekmény, ha szándékosan ejt tévedésbe. Úgy veszi át tőled a pénzt, hogy tudja nem fog semmit tenni.

Már ha elkezdi a munkát, de valamiért abbahagyja szintén csak pereskedni tudsz, az ügyvéd egyből kimossa a bűncselekmény alól.

dec. 9. 08:25
 15/24 A kérdező kommentje:

Nem bűncselekmény, ha rendelek valamit és nem fizetem ki? Étteremből is távozhatok fizetés nélkül? Aztán indítson ellenem polgári pert az étterem? Nem is hívhat rendőrt? Biztos vagy ebben?

dec. 9. 08:29
 16/24 anonim ***** válasza:

De az, ha szándékosan követed el. Ha egy építkezési vállalkozó felmarkolja tőled a pénzt, hogy hoz anyagot, elvégzi a munkát, de időközben pl ő sem kapja meg az anyagot amit tőled vett volna, akkor az nem bűncselekmény.

Hány vállalkozó nincs kifizetve a láncolatos tartozás miatt. Rengeteg.

Ha étteremben nem fizetek és úgy mentem be oda, hogy nem is fogok fizetni akkor az az értéktől függően szabálysértés vagy bűncselekmény. Azért ezzel ne keverjük.

Ha a kifizetett munka es silány az sem lesz bűncselekmény.

Érdemes volt a jogokért harcolni, most meg ezt kell szeretni.

dec. 9. 08:41
 17/24 A kérdező kommentje:
Akkor csak véletlenül otthon hagyom a pénztárcám és akkor már meg is tehetem, hogy nem fizetek az étteremben?
dec. 9. 08:46
 18/24 A kérdező kommentje:

AZ étteremben is fizetnem kell a munkáért (sütésért, főzésért, flambírozásért, stb.) és a nyersanyagért és a felszolgálásért is persze. Nem látok nagyon nagy különbséget. Anyag + munkadíj.

dec. 9. 08:51
 19/24 anonim ***** válasza:
Ha tudod bizonyítani akkor igen. Nem bcs. Csak ezt ki fogja neked elhinni.
dec. 9. 08:55
 20/24 anonim ***** válasza:

A csalási szándékról van szó. Nem arról, hogy van-e kár, mert az mindkettőnél van.

Pl saját szerelőm járt így. Bmw közel 2 milliós javítási költség. Jön a tulaj semmit nem fizet, fél év múlva elviszi, hogy bocs nincs pénzem, hajtsd be rajtam ahogy tudod.

Persze a rendőrség egyből gyanúsítja csalásra.

Ügyészség megszünteti, hogy nincs meg a tévedésbe ejtési szándék, tehát nincs csalás.

Amikor levitte az autót volt pénze a folyószámláján, de időközben szinte csődbe ment. Nem bizonyítható, hogy amikor az autó levitte szerelni már szándékában is állt az, hogy nem is fog fizetni.

Attól tartozik, van kár, csak nem bűncselekmény. Mehet pereskedni.

dec. 9. 08:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!