Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mit lehet tenni ilyen emberrel?

Mit lehet tenni ilyen emberrel?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm feljelentett a rendőrségen azzal, hogy szerinte én csinálok egy FB oldalt, ahol egy posztban megjelent a neve, és ezzel sértve van a személyiségi joga és ez neki nagy kárt okozott. A probléma ezzel az, hogy gőzöm sincs, milyen posztról van szó, mert nem készítek semmiféle facebook oldalt, se csoportot, és nem töltök fel tartalmat sehova. De ő meg van győződve róla hogy azt az oldalt én csinálom, mert valami többiek ezt mondták neki.
nov. 22. 11:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy itt van egy aggasztóbb dolog is a történetben, mégpedig az, hogy valószínűleg egy radikalizálódott közösségről van szó, akik rutinosak internetes zaklatásban meg pereskedésekben is. Nem is a feljelentés következményei izgatnak annyira, hanem az, hogy ezzel megszerzik a lakcímemet. A feljelentő lakcímhez hozzáférését szabályozza valami? Világos, hogy még az idézés napján átalakulok sértetté. De addig hozzáfér a címemhez. És ez nagyon aggasztó!
nov. 22. 13:19
 12/17 anonim ***** válasza:

11.

nem tudom hogy kit fog föl jelenteni mert a facebookos neved alapján megtalálnak?

igen úgy tudom hogy komolyabb büntető ügyeknél is kiagyjak a sértett címét de ha nem is adják ki ismerősnél volt olyan hogy ott hagyták a szobában az iratokkal és simán bele tudott nézni és ki tudta nézni a címét

nov. 22. 13:39
 13/17 A kérdező kommentje:
Tehetek feljelentést lakcím jogtalan megszerzésének kísérlete miatt? Illetve zaklatás és internetes nyilvános meghurcolással való fenyegetőzés miatt? Mert ezeket is írta még. Illetve hogy rendőrséggel meg ügyvéddel fog előrángatni. Van néhány ügyvéd van amúgy ebben a társaságban, nekem ez is para, hogy ilyenek hozzáférnek olyan személyes adatokhoz, amelyekhez egy nem ügyvéd mezei beszektult pl nem.
nov. 23. 09:01
 14/17 anonim ***** válasza:

Képernyőmentéssel gyűjtsd a bizonyítékot. Nem tudom, mennyire számít nagy nyilvánosságnak, de ha ott rágalmaz, olyan ügyekben már volt sikeres feljelentés.

Egyéb iránt meg miért törlöd, tiltod?!

nov. 23. 21:45
 15/17 anonim ***** válasza:
Mármint: miért nem törlöd, tiltod?
nov. 23. 21:46
 16/17 A kérdező kommentje:

évek óta tiltva van, közvetve keresett meg, a lakcímemet követelve

amúgy azóta megtaláltam, min hisztériázik, valaki lehülyézte egy olyankommentben, amit egy másik oldal is megosztott, és ő erről az oldalról képzelődi azt, hogy én üzemeltetem

agyrém az egész, és hihetetlen, hogy ilyenekre lehetőséget ad a jog

nov. 24. 17:58
 17/17 árokpart ***** válasza:
A feljelentésnek mindig alapjának kell, hogy legyen.
nov. 25. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!